• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Akçakale`den 23 Bin 250 Kişi Giriş Yaptı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere ilişkin, "23 bin 250 kişiyi ülkemize kabul ettik. Umarım bir gün sağ salim bir şekilde memleketlerine dönerler ancak burada oldukları müddetçe canları, malları ve namusları bu bayrak altında güven içerisindedir" dedi.

Vali Küçük, beraberindeki heyetle geldiği Akçakale ilçesinde, sınır kapısındaki çalışmaları takip etti. Küçük, Türkiye'ye sığınan ve sağlık kontrolünden geçirilen bazı Suriyelilere bisküvi, su ve kek ikram etti.

Daha sonra gazetecilerin bulunduğu alana gelen Küçük, yaptığı açıklamada, 3 Haziran'dan bu yana 23 bin 250 Suriyeli'nin Türkiye'ye alındığını söyledi.

Arap ve Türkmenlerden oluşan grubun sağ salim Türkiye'ye giriş yaptığını ifade eden Küçük, "Girişte ilk önce muayeneleri yapılıyor, çocuklara aşıları yapılıyor. Bunlardan bir bölümü akrabalarının yanına, diğerleri de kamplara gönderildi. Şu anda Akçakale'de evsiz barksız bir Suriyeli yoktur" diye konuştu.

Küçük, devletin bütün kurumlarının sınır hattında koordineli bir şekilde çalıştığını vurguladı.

"İyi ki Türkiye Cumhuriyeti var" diyen Küçük, şöyle devam etti:

"Ceylanpınar'da, Kobani'de ve burada da gördünüz. Burası, canı darlanan, canı tehlikeye düşen herkesin güven içinde gelebildiği yer. Ülkemizle ne kadar gurur duysak azdır. 23 bin 250 kişiyi ülkemize kabul ettik. Umarım bir gün sağ salim bir şekilde memleketlerine dönerler ancak burada oldukları müddetçe canları, malları ve namusları bu bayrak altında güven içerisindedir. Sığınmacıların çoğu akrabalarının yanındadır, çok az bir kısmını kamplara aldık."

Bu haberler de ilginizi çekebilir