• DOLAR 32.572
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2431.545
  • ...
SON DAKİKA
Şanlıurfa Valiliği gözaltı iddialarını yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçakale sınırında bazı gazetecilerin gözaltına alındığı iddialarına yönelik bir açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği, gazetecilere yönelik herhangi bir gözaltının olmadığını, bölgedeki hassasiyetlerden dolayı sadece kimlik kontrollerinin yapıldığını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bugün Akçakale sınır kapısında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın sonunda bir gazetecinin, ‘Bu insan kimden kaçıyor?’ sorusuna cevap olarak ‘PKK ve PYD’den kaçıyorlar’ diyen Vali Küçük’e başka bir gazetecinin de ‘Buradaki halk böyle bir şey söylemiyor? Siz bunu neye dayandırıyorsunuz?’ demesi üzerine Vali Küçük, açıklamayı sona erdirerek soruları cevaplamadan ayrıldı.

Vali Küçük olay yerinden ayrıldıktan sonra bir polis gazeteciden basın kartını istedi. Basın kartı yerine nüfus cüzdanını veren şahsın GBT sorgusu yapıldı. Kimlik sorgulamasının ardından kimliği geri verilen şahıs bu kez vatandaşlarla tartıştı. Suriye'den gelenlerle hiç bir sorunlarının olmadığını söyleyen Akçakaleliler gazetecilere tepki gösterdi.

Bu sırada Alman ZDF kanalı muhabirinin ise öfkelenen vatandaşları sakinleştirmek istemesi de sonuç vermedi.

Bu olayların ardından bazı ulusal sitelerde Şanlıurfa valisine soru soran 4 gazetecinin gözaltına alındığı iddia edildi. Bunun üzerine konuyla ilgili birer açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü bu iddiaları yalanladı.

Valilik, iddia edildiği gibi herhangi bir gözaltının olmadığını sadece kimlik kontrollerinin yapıldığını açıkladı.

Valilik ve Emniyet gözaltı iddialarını yalanladı

Şanlıurfa Valiliği yaptığı basın açıklamasında “İlimiz Valisi Sayın İzzettin Küçük, bugün öğleden sonra Tel Abyad’dan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine geçiş yapan Suriyelileri ziyaret etmek ve son durum hakkında yetkililerden bilgi almak üzere ilimiz Akçakale ilçesine gitmiştir. İlk olarak Akçakale Gümrük Kapısında sağlık kontrolü yapılan Suriyeli misafirleri ziyaret eden Valimiz İzzettin Küçük; ardından bölgede çalışan gazetecilere açıklamalarda bulunmuştur.” denildi.  

Açıklamanın devamında “Bu sırada gazetecilerin Valimiz İzzettin Küçük’e soru sorması üzerine Valimiz İzzettin Küçük, soruları cevaplamayacağını belirterek açıklamalarını sonlandırmıştır. Bölgenin sınırda oluşundan kaynaklanan hassasiyetler gereği Valimiz İzzettin Küçük’ün açıklamalarının ardından bazı gazetecilerin kimlik kontrolleri yapılmıştır. Haberlerde ve sosyal medyada iddia edildiği gibi gazetecilere yönelik her hangi bir gözaltı söz konusu değildir.” ifadelerine yer verildi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir