• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
Diyanetten `Haydi çocuklar Kur`an`la buluşalım` kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Diyanet tarafından Okulların tatile girmesiyle birlikte öğrenciler için başlatılan “Haydi çocuklar, Kur`an`la buluşalım” kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan Kayapınar ilçesi Müftüsü Muhammed Sırrı Şık, çocukların erken yaşta Kur`an-ı Kerim ile tanışmaları gerektiğinin altını çizdi.

Okulların kapanmasıyla beraber her sene olduğu gibi bu sene de Yaz Kur`an kursları çalışmalarına başlayacaklarını belirten Şık, Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır`da da büyük bir çalışma olacağına dikkat çekti.

Geçen yıl Diyarbakır`da 100 bin civarında öğrencinin kurs aldığına vurgu yapan Şık, “Bu çalışmaları büyütmek için Kur`an kurslarımızda ve camilerimizde bu hizmetin verilmesini planlıyoruz. Hazırlıklar yapıldı. Yeni alınan fahri kadrolar ile bir nebze sıkıntılarımızı gidermiş olduk. Hem insan kaynakları açısından hem de fiziki şartlar noktasında hazırlıklarımız tamamdır. Özellikle Kur`an ile bütünleşen Ramazan ayı münasebetiyle ile yaz Kur`an kurslarına ilginin artacağına inanıyoruz.” dedi.

“Kur`an-i Kerim öğretmek anne ve babaların en önemli görevidir”

Bütün ailelere seslenen Şık, çocukların erken yaşlarda Kur`an-ı Kerim ile tanışmaları gerektiğini belirtti.

Şık, “İnancımız odur ki eğer erken yaşlarda kardeşlerimiz Kur`an`ın suyu ile büyüyecek olurlarsa, onlar büyüdüklerinde verecekleri meyveler çok tatlı olacaktır.” ifadesini kullandı.

Erken yaşta Kur`an ile tanışmanın son derece önemli olduğunun altını çizen Şık, bu tanışmanın İslam dininin bir gereği olduğunu dile getirdi.

Kur`an-i Kerim öğretmenin anne ve babaların en önemli görevlerinde bir tanesi olduğunu vurgulayan Şık, “Bu vesile ile herkesi camilerimize Kur`an-i Kerim kurslarımıza davet ediyoruz. Bir seferberlik halinde aileler, çocuklar ve hocalarımız inşallah Kur`an-i Kerim hizmetini en iyi şekilde yürütelim istiyoruz. Çalışmalarımız da bu yöndedir.” şeklinde konuştu.

“Kur`an-i Kerim`den uzaklaşmamak gerekir”

Şık, son olarak şunları söyledi: “Yaz Kur`an kurslarımız 2 aydır. Bu süre sonunda okulların açılması ile beraber normal devam edilen kışın uzun süreli kurslarımız başlayacaktır. Okul dönemi olduğu için çocuklar okula gidecekler dolayısıyla camilerden ve Kur`an kurslarından biraz daha uzak kalacaklar. Ama unutmamamız gereken, yaşı ne olursa olsun hiçbir sınırlama olmadan yeter ki bir kardeşimiz hafta sonu ister gece vakti fark etmiyor uygun olduğu zamanda cami ve Kur`an kursuna müracaat ettiği zaman biz onlara sınıflar açıyoruz. Yazın öğrendiklerini kışın da devam etme şansları vardır. Kur`an- Kerim`den uzaklaşmamak gerekir. Yaz bittikten sonra kışın da bu eğitimin devam etmesini temenni ediyoruz.”  (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir