• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
 “Mursi`nin tek suçu Allah`a iman etmesidir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin tek suçunun Allah`a iman etmek olduğunu belirten Bingöl İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) şube Başkanı Muhittin Gili, Mısır`da idam kararlarının onanmasını kınayarak, Müslümanları bu zulme ortak tepki vermeye çağırdı.

Mahkemenin verdiği kararı kınayan Bingöl İHH Şube Başkanı Muhittin Gili, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'da İhvan'la ilgili son kararın hukuk skandalı olduğunu belirterek, darbeyle başa gelen Sisi ve hükümetin yaptıklarını lanetlediğini ifade etti.

Muhammed Mursi`nin Mısır`a Cumhurbaşkanı olmasına en çok Ortadoğu`da bulunan mazlumların sevindiğini belirten Gili, kurulan idam sehpalarının temelinde bu teveccühü kırmak olduğunun altını çizdi.

“Cunta rejimi ile Firavun Sisi İslam ümmetinin sesini duymuyor”

İslam  ülkelerinin halklarının seslerini çok daha gür ve tek bir ses olarak çıkarmaları gerektiğine dikkat çeken Gili, “Özellikle Ortadoğu coğrafyası olarak tabir edilen İslam coğrafyasında Müslümanların başlarına gelenler ve son olarak Mısır`ın seçilmiş Cumhurbaşkanının da içinde bulunduğu İhvan-ı Müslim`in üyelerine verilen idam cezalarının ümmetin dağınıklığının zalimleri ne kadar cesaretlendirdiğinin göstergesidir. Bu gün eğer Cunta rejimi ile Firavun Sisi İslam ümmetinin sesini duymuyorsa, buna rağmen hala idam kararları alıyorsa bu, Müslümanların sesinin yeterince zalimlere gitmediğinin göstergesidir. Bunun da tek sebebi Müslümanların seslerinin tek ve bir ses olarak çıkmamasıdır.” dedi.

“Mursi`nin tek suçu Allah'a samimi olarak iman etmesidir”

Darbe karşıtlarını dünyanın gözleri önünde camilerin içinde katleden cunta yönetiminin, binlerce kişinin öldürüldüğü katliamlardan sağ kurtulanları da idamlar ile cezalandırdığını söyleyen Gili, son alınan idam kararlarının Mısır`ın Cunta yönetimine karşı gelen ve devlet terörüne karşı çıkanlara adeta gözdağı vermek olduğunu ifade etti.

Gili, “Mısır`daki son yargı tiyatrosu, ülkede yaşananları ve onun hem bölgesel hem de küresel destekçilerini bir kez daha ifşa etmiştir. Mesnetsiz iftiralarla idama mahkûm edilen Mursi`nin tek suçu Allah'a samimi olarak iman etmesidir. Evet, firavun ve avenesi nasıl kızıl denizde boğulduysalar çağdaş firavunlar ve aveneleri de Allah`ın gazabından kaçamayacaklardır.” dedi.

“Emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre olmuştur”

Mısır`ın meşru Cumhurbaşkanının Muhammed Mursi olduğunu ve ümmetin, bütün ihtilafları bir kenara bırakarak ümmet için önemli olan meselelerde sesini yükseltmesi gerektiğini belirten Gili, “Biz birbirimize sahip çıkmasak dünyanın çeşitli yerlerinde zulümler görmeye devam edeceğiz. Bilelim ki zalim ve emperyalist güçlerin en büyük korkusu ümmetin vahdetidir. Onun için Mısırdaki Müslüman kardeşlerimiz için sesimizi yükseltmeliyiz. Son hukuksuz karar ve Batı ülkelerinin sessizliği, dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu ve haksız, hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalanlar, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti.” ifadelerini kullandı.  

“Muhammed Mursi`ye sahip çıkalım”

Müslümanların değerlerine savaş açan kapitalist cinayet şebekesini kınadıklarını ve lanetlediklerini belirten Gili, Başta Hükümet, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve İslami Camialar olmak üzere herkesi tepki vermeye ve Muhammed Mursi`ye sahip çıkmaya davet etti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir