• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Ramazan ayı öncesi gıda imalathaneleri denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Ayı münasebeti ile denetim ve kontrol çalışması yaptı.

Ekipler, olası gıda risklerini önleyerek, daha güvenli ürünlerin üretim ve satışı için esnafı bilgilendirme ve denetleme çalışmalarını devam ettirdi.

Denetimi yapılan işletmelerde, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına ilişkin yönetmelikte geçen mevcut kriterler başta olmak üzere, sıhhi ve gayri sıhhi işletmelerde, çalışma alanları, üretim koşulları, saklama ve satış koşulları başta olmak üzere tüm aşamalarda hijyen ve temizlik şartlarına uyulması için azami tedbirlerin alınması istendi.

Ekipler, Ramazan ayı boyunca tüketim artışının fazla olacağı şarküteri ürünleri başta olmak üzere, kuruyemiş, tatlı ve tatlı imalat haneleri ve diğer gıda işletmelerinin denetimine devam edecek.

Belediye ekibi, çalışmalar sırasında, işletme sahiplerine personel hijyeni, saklama koşulları ve genel hijyen kuralları ile ilgili bilgilendirme yapılırken, eksiklikler konusunda uyarı ve yasal işlem yaptı.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir