• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Yardımlar Neden Bekletiliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 23 Ekim`de Van`da meydana gelen 7,6 ve 9 Kasım`daki 5,6`lık depremde, halkımızdan yüzlerce kişi yaşamını yetirirken, on binlerce kişi depremzede durumuna düştü. Geride kalan bu depremzedeler için, halkımız, yardım kampanyaları düzenleyerek birlik beraberlik örneği sergileyerek büyük bir kardeşlik sınavı verdiler. Ancak Diyarbakır`da bazı belediyelerce toplanan yardımların depremzedelere uzun zamandır gönderilmediği öğrenildi.
 
Diyarbakır Merkez Sur İlçesi Belediyesi`nin Van`daki depremzedeler için topladığı eşya ve gıdaları beş çadırda uzun süredir beklettiği ortaya çıktı. Vatandaşlar, uzun süredir Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diski Genel Müdürlüğü Kanalizasyon İşletme, Bakım ve Onarım Mardin Kapı Şantiyesi, Sur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü`nde toplanan yardım eşyalarının olduğu gibi beş çadırda duruyor diyerek bu vurdumduymazlığa tepki gösterdiler.
 
Duyarlı vatandaşlar; "Toplanan bu yardım eşyalarını Van`daki depremzede kardeşlerimize bu zor günde gönderilmeyecek ise niye topladılar, acaba gönderilecek mi gönderilecek ise ne zaman gönderilecek." diye sordular.
 
Osman İçli - İLKHA
 
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29173.jpg
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29170.jpg
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29170.jpg
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir