• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Türkiye'nin en ucuz Ramazan Pidesi Van'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, Türkiye’nin en ucuz Ramazan pidesinin Van’da halka sunulacağını belirterek, 400 gram pide fiyatının 1,80 kuruş olarak belirlendiğini ve gramajına bakıldığında Türkiye’nin en ucuz pidesi olduğunu ifade etti.

2011’de yaşanan depremden bu yana ekmek fiyatlarının değişmediğini ifade eden Tuncil, Türkiye genelinde 250 gram pide fiyatının 1 Lira 50 kuruş, 300 gram pide fiyatının ise 1 Lira 80 kuruş olduğunu hatırlatarak, Van’da ise 400 gram pide fiyatını 1 Lira 80 kuruş olarak belirlediklerini söyledi.

“Bu Ramazan ayında pide ve ekmeğe zam yok”

Van’da Ramazan pidelerinin her yıl olduğu gibi bu yılda zamsız bir şekilde sofralara sunulacağını ifade eden Osman Tuncil, “Gelenek haline gelen en ucuz Ramazan pidelerimiz yine sofralarımızda olacak. 2011 yılından itibaren ilimizde Ramazan pidelerine hiçbir şekilde zam yapılmadı. Konuyla ilgili federasyonumuz da bir açıklama yaptılar. Türkiye ortalamasında 250 gramı 1 Lira 50 kuruş, 300 gramı ise 1 Lira 80 kuruş arasında değişiyor. Kilogramı ise 6 TL’dir. Fakat bizim ilimizde 400 gram Ramazan pidesi 1 Lira 80 kuruş olarak belirlendi. Esnafımızın bu konuda her zaman olduğu gibi yine fedakârlıkta bulunarak bu Ramazan ayında da farklı ve fahiş olmayan bir fiyatla beraber sofralarda olacak. Şimdiden Ramazan pidelerinin afiyetle yenilmesini diliyorum.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Belediyeye çağrıda bulunan Tuncil, Ramazan ayında açıkta satılan gıda malzemelerine ve köşe başlarında satılan pidelere müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Köşe başlarında ekmek ve benzeri gıdaların satışı oluyor. Biz bu satışların kesinlikle yapılmasını istemiyoruz. Nerden geldiği belli olmayan gıdaların merdiven altlarında satılması Ramazan ayında ister istemez halkımızın sağlığını tehdit ediyor. Herkesi kendi görevini yapmaya davet ediyoruz. Bizler de oda olarak üzerimize düşen görevi yapıyor ve esnafımızı uyarıyoruz. Merdiven altındaki üretimlerin dikkatli bir şekilde takip edilmesini ve gerekirse kapatılmasını ve halkımızın zehirlenmesine izin verilmemesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Van’da ekmek tüketiminin çok fazla olduğuna dikkat çeken Tuncil, Ramazan ayının bereketini de göz önünde bulundurarak, kâr oranını düşüren fırıncı esnafına da teşekkür etti.

Türkiye’nin en ucuz Ramazan pidesini halka sunmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden fırıncı esnafı ise kâr oranlarını düşürdüklerini belirterek, Ramazan bereketinin bu açığı kapatacağına inandıklarını ifade ettiler.

Ekmek fiyatlarının da batı illerine göre çok daha ucuz olduğunu belirten Fırıncı esnafından Mehmet Emin Bilici, “Ramazan pidesi burada batı illerine göre çok ucuzdur. Batıda 250 gram pide 1,5 Liradan satılıyor. Biz de ise 400 gram 1,80 Liradan satılıyor. Bu da halkımızla birlikte bizleri de mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Pide alırken nelere dikkat edilmeli

Pide alırken dikkat edilecek hususlara da değinen Bilici, “Pidede gramaj önemlidir. Kullanılan malzeme önemlidir. Kimisi katkı malzemesi kullanarak pideleri şişiriyor. Buna gerek yok. Pideleri aldığımızda dış görünüşü ve gramajına dikkat edilmeli. Önemli bir nokta da açıktan satılan pideler yerine fırında taze pide tercih edilmelidir.” tavsiyesinde bulundu.    (Murat Dalgın-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir