• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Öncü Kadınlar`dan Dünya Kadınlarına Mursi çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öncü Kadınlar Platformu Dönem Sözcüsü ve TÖRKAD Başkanı Zeynep Alkış, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen idam cezasını kınayarak daha ileri bir adım olarak küresel eylem çağrısı yaptı.

Batı'nın Mısır'da gerçekleştirilen darbeye sessiz kalarak zulümlere, bugün ise idam kararlarına sessiz kalarak katliamlara kapı araladığını vurgulayan Kadın Hakları aktivisti Alkış, "Verilen bu karar adaletin ayaklar altına alınması, halkın iradesinin boşa çıkartılması anlamına gelmektedir. Hukuk dışı tamamıyla siyasi ve ideolojik olan bu kararlar yok hükmündedir, vesayetin deşifresi olarak görülmelidir." dedi.

"Yaşanan hukuksuz süreci sona erdirmek, haksızlıkları bitirmek ve Mısır halkının yanında durmak için küresel eylem çağrısı yapıyoruz." diyen Alkış, dünya kadınlarının ayağa kalkmaları çağrısında da bulundu.

Alkış, “Eş zamanlı eylemlerle Mısır halkının sesi, mazlumların çığlığı olmalıyız. Mısır darbesinin uluslararası ceza yargısına taşınması için hukuki çalışmalara imza atmalı, halkın iradesini gasp edenlerin kanlı oyununu bozmalıyız" diye konuştu.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir