• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2488.926
  • ...
Zehirli yılanları evcilleştiren adam görenleri şaşırtıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkeze bağlı Soğuksu (Zorava) köyünde ikamet eden 48 yaşındaki Hasan Doksal, ilginç bir hobi ile uğraşıyor. Çocukluğundan bu yana yılanlarla haşir neşir olan Doksal tarlalarda yakaladığı yılanları evde besleyip onları evcilleştiriyor.

Son olarak yakaladığı yaklaşık 2 metre uzunluğundaki zehirli siyah yılanı tarlasında bırakıp adeta yılanla oynadı. 

Yılan avcılığıyla Batman`da nam salan Hasan Doksal, kendisini aramaları üzerine hiç korkmadan tarlalarda çıkan yılanları çıplak elle yakalayıp yanında taşıdığı çantasına koyuyor. Ardından yılanları evde besleyip evcilleştirdiğini söyleyen Doksal, ''Yakaladığım yılanları eve getirip et ve süt yedirerek besliyorum.'' dedi.

“Yılanlara et ve süt veriyorum, onları evcileştiriyorum”

Yılan avcısı Doksal, çocukluğundan beri yılanlara karşı hobisi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Batman`da bu karayılanlar sıcakların gelmesiyle baş gösteriyor. Bu bölgede bu tür yılanlar çok çıkıyor. Batman`da beni herkes tanıyor. Vatandaşlar beni arıyorlar ve evlerine, tarlalarına giren yılanları yakalıyorum. Daha sonra bu yılanları eve getirip besliyorum. Et ve süt veriyorum, onları evcileştiriyorum. Karayılanlar çok rahat beslenebiliyor. Yılanları dedemde, babamda tutuyordu, ben de tutuyorum. Çocukluğumdan beri yılanları karşı bir hevesim vardı, daha sonra yılanları yakalamak hobi haline geldi. Yılanlara evimde özel bir yer yaptım.”  (M.Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir