• DOLAR 32.51
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2427.862
  • ...
Akçakale sınır kapısında sessizlik hâkim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Akçakale sınırında bulunan Tel Abyad`ın ABD`nin hava desteğiyle PYD tarafından ele geçirilmesinin ardından, sınırın her iki tarafına da sessizlik hâkim oldu.

PYD‘nin elinde bulundurduğu Cizîrê ile Kobanî bölgeleri arasında kalan Tel Abyad`ı ele geçirmek için ABD`nin desteğiyle saldırdığı Tel Abyad`da, hareketli geçen birkaç günün ardından sessizlik hâkim oldu.

Tel Abyad`ın birçok köyünü ele geçiren PYD, önceki gün akşam saatlerinde de Tel Abyad merkezinde görüldü. PYD`nin Tel Abyad`a girmesinin ardından şehri terk eden IŞİD ise güneye çekilmiş durumda.

Şehir merkezinde kayda değer bir çatışmanın olmadığı görülürken güney tarafında ise yer yer çatışmaların devam ettiği öğrenildi.

Çeşitli grupların arasında yaşanan çatışmalardan dolayı yurtlarını terk etmek zorunda kalan Tel Abyad halkı ise küçük bir grubun dışında tamamen sınırın Türkiye tarafına geçtiler. Sınırda Tel Abyad`ı izleyen halkın durumu da belirsizliğini koruyor. Sınırın Suriye tarafında kalan küçük bir grubun içinde kolu yanan bir çocuk, askerler tarafından ambulansa götürülerek tedavi altına alındı.

Öte yandan sabah saatlerinde Diyarbakır 7`nci kolordu komutanlığından üst düzey bazı askeri yetkililerin sınır hattını incelemek üzere Akçakale`ye geldikleri görüldü. (Ali Fidancı - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir