• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
`Paralel Devlet Yapılanması`na Eş Zamanlı Operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA  - Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla polis ekipleri, "Paralel Devlet Yapılanması'na finansman desteği sağlandığı iddiasıyla 2 kurum ile bir sendika şubesine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Şehzadeler ilçesinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Beydere Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ile Tarım Orman Çalışanları (TOÇ-BİR SEN) Manisa Şubesi'nde arama başlattı.

Çevik kuvvet ekipleri binaların çevresinde güvenlik önlemi alırken, polis ekipleri de kurumlar ile sendika şubesindeki bilgisayar ve evraka el koydu.

Aramanın, "kamu kurum ve kuruluş kaynaklarının usulsüz şekilde aktarıldığı" ve "kurum çalışanlarından para toplamak suretiyle 'Paralel Devlet Yapılanması'na finansman desteği sağlandığı" iddiaları üzerine yapıldığı öne sürüldü.

Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Paralel Devlet Yapılanması'na finansman sağladıkları iddiasıyla geçen ay farklı tarihlerde, aralarında dernek, okuma salonu, bir haber ajansının temsilciliği ile iş yerlerinin de bulunduğu 24 adreste arama yapmış, bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el koymuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir