• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2528.304
  • ...
'İthal ettiğimizi üretmeye başlayacağız'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diş hekimliği alanında kanal tedavisi sırasında dolguyu uygularken kullanılan bir cihaz olan ‘Gütaperka Kesme Cihazı’, Dicle Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doçont Doktor Özkan Adıgüzel tarafından Türkiye’de ilk kez ulusal kaynaklarla geliştirilecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 100 bin TL’lik Tekno girişim hibe desteği kapsamında Türkiye’de ilk kez diş hekimliği alanında Güta-Perka kesme cihazı geliştirilecek.

Ar-Ge ve inovasyon alanında önemli bir kilometre taşı olarak Türkiye'nin  teknolojik üretim düzeyinin arttırılması bu projenin amaçları arasında yer almaktadır.

Türkiye’nin yurtdışı ithalat kalemlerinden birini önemli ölçüde azaltacak olan bu proje desteği sayesinde Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri ivme kazanacak ve ülkemizin gelecekteki rekabet gücü açısından stratejik önem arz eden bir tablo oluşacaktır. 

“Üniversitemiz Teknokent’te şirket kuruldu”

Üniversitede Teknokentinde bir şirketin kurularak hemen çalışmalara başlandığını kaydeden Doçent Doktor Özkan Adıgüzel, 1 yıl sonunda tamamen ulusal Ar-Ge altyapısıyla bir prototip oluşturulacağını belirtti.

Prototipin başarılı bir şekilde oluştuktan sonra ticarileşme sürecine başlayacaklarını kaydeden Adıgüzel, TÜBİTAK’tan yüzde 75’i hibe olacak şekilde 550 bin TL’lik ileri KOBİ Ar-Ge proje desteğinin bir sonraki aşamanın iş akışı sürecinde yer alacağını ifade etti.

“İthal edilen ürün artık Türkiye’de üretilecek”

Yurt dışından transfer edilen teknolojinin artık Türkiye’de üretilir ve ihraç edilebilir hale gelebileceğini söyleyen Adıgüzel, teknolojik girişimciliğin arttırılması, dışa bağımlılıkta azalma, uluslararası rekabetçilikte artış ve istihdam potansiyeli olan teknoloji tabanlı inovatif bir yapının, projenin nihai hedefleri ve kazanımları arasında olacağını vurguladı. (ÎLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir