• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Mardin Federasyonu`ndan HÜDA PAR`a taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de faaliyet yürüten 53 STK`nın bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) temsilcileri, Diyarbakır`da yaptığı İslami faaliyetleriyle tanınan İhya Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran`ın katledilmesi nedeniyle HÜDA PAR`a taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden MTDF yetkililerini İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki parti heyeti karşıladı.

Yapılan ziyarette konuşan MTDF yetkilileri herkesin bölgede rahatça yaşama özgürlüğüne sahip olduğunu vurgularken olası bir çatışmada tüm tarafların zarar göreceğini belirterek, böylesi bir çatışma durumunda en çok da bölge halkının zarar göreceği ifade edildi.

HDP/PKK`nin bölgede HÜDA PAR camiası başta olmak üzere Müslüman halka yaptığı saldırılara değinen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, HDP/PKK cenahının bu halka zulmetmekten vazgeçmesi gerektiğini belirterek, “PKK/HDP özellikle dindar Kürtlere ve kendisine muhalif olarak gördüğü kesimlere karşı saldırgan tutumundan vazgeçmelidir.” mesajını verdi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir