• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ramazan'a sayılı günler kala köylüler harıl harıl çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan öncesi işlerini bitirerek Ramazan’ın bereketinden faydalanmak isteyen köylüler çalışmalarına hız verdi.

Ramazan ayı, köy işlerinin yoğun olduğu ve otların biçme sezonuna denk gelmesi köylüleri harekete geçirdi. Ramazan başlamadan önce otlarını biçmek isteyen köylüler gece gündüz çalışıyor. Havaların sıcak olması oruç tutacak insanların çalışmalarını zorlaştırıyor. Bir yandan orucun bereketinden mahrum olmak istemeyen bir yanda da geçim kaynakları olan hayvanların yiyeceklerini temin etmek isteyen köylüler, çoluk çocuğuyla birlikte tarlalarda harıl harıl çalışıyor.

Havanın sıcaklığına aldırış etmeden bir an önce işlerini bitirmek isteyen Erler (Havarik) köyünde oturan Mehmet Ünal, Ramazanı daha rahat geçirmek için Ramazan’dan önce işlerini bitirmek istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Bu yıl Ramazan ayı otların hasat zamanına denk geldi. Bu köylüler için çok zordur. Oruçluyken sıcağın altında tarlalarda ot biçmek çok zordur. Biçmediğimiz zamanda kışın hayvanımıza verecek ot bulamayız.

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının bereketinden de mahrum olmak istemiyoruz. Dolayısıyla oruca sayılı günler kala tüm aile fertlerimizle birlikte tarla işlerimizi en azında büyük bir kısmını yaparak Ramazan’a daha rahat bir şekilde girmek istiyoruz.” dedi.

Köylülerden Haşim Emre ise, “İnşallah sabırsızlıkla beklediğimiz Ramazan orucumuzu tutacağız. Şimdilik çalışmalarımızı yoğunlaştırmışız. Ramazan’da da iftardan sonra geri kalan işlerimizi yapacağız. Çünkü oruçluyken ot biçmenin tarlalarda o sıcakta çalışmanın çok zor olduğunu biliyoruz. Şuan bütün köylüler harıl harıl tarlalarda çalışıyor. Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.    (Şükrü Tontaş - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir