• DOLAR 32.488
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2475.319
  • ...
Hastanın karnında 10 kiloluk kitle çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’da karın ağrısı ve karın bölgesinde şişlik şikâyetleriyle hastaneye başvuran 28 yaşındaki Canan Erbakır adlı hastanın karnında çıkan 10 kiloluk kitle doktorları bile şaşkına çevirdi. Yapılan ameliyatla alınan kistin yaklaşık olarak 4 bebek ağırlığında () olduğu belirtildi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi servisine başvuran genç kadının karnında 30’a 40 çapında yaklaşık 10 kilogramağırlığında kitle tespit edildi. Kist yaklaşık 2 saat süren bir ameliyatla alındı.

“Hasta yıllardır karında şişlik ve ağrı gibi şikâyetlerle gezmiş”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor İlhan Taşdöven, karşılaştıkları bu vakanın da nadir görülen vakalardan biri olduğunu söyledi.

Taşdöven, “Hasta yıllardır karında şişlik ve karın ağrısı gibi şikâyetlerle gezmiş. Sonuçta bizim polikliniğe geldiğinde hastanın belirgin bir şişkinliği vardı. Hastamızı araştırmak üzere servise yatırdık. Araştırmalarımızda karın içerisinde yaklaşık olarak 30’a 40 cm. boyutlarında dev bir kist olduğunu tespit ettik. Yaptığımız tahliller sonucunda bağırsak mezosuyla alakalı bir kitle olduğunu tespit ettik.” dedi.

“10 kilogram ağırlığında kitle”

Hastaya operasyon kararı aldıklarını ifade eden Dr. İlhan Taşdöven, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra hastayı ameliyata aldıklarını söyledi.

Karın içerisine girdiklerinde yaklaşık 30x40 cm. boyutlarında büyük bir kitle ile karşılaştıklarını belirten Dr. Taşdöven, “Kitlenin oer kaynaklı olduğunu tespit ettik. Sonrasında ise kadın doğum doktorlarımızla birlikte kitleyi çıkarttık. Tarttığımızda yaklaşık olarak 10 kilograma yakın bir ağırlığı vardı.” diye konuştu.

“Hastamız gayet iyi”

Hastayı serviste 7 gün takip ettiklerini ifade eden Dr. Taşdöven sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Takipler sonrasında da hastamızı şifa ile taburcu ettik. En son bir hafta önce hastamız kontrole geldi. Kontroller sonucu hastamızın gayet iyi olduğunu gördük. Gaz gayita çıkışı var. Şişlik ve karın ağrısı şikâyetleri kalmamış. Hastamız kilo almaya başladı. Ender karşılanan bir vakaydı. Bizler de şaşırdık. Ancak hastamızın sağlığına kavuşması bizleri de mutlu etti”

Kitlenin içerinde neler çıktı?

Tıp dünyasında nadir görülen kistin içerisinde çıkan diş, tırnak, kıl, kemik ve benzeri cisimler ise görenleri hayrete düşürdü. (Murat Dalgın-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir