• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Vahdet Vakfı`ndan Aytaç Baran için taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Yeni İhya Der Başkanı ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi Aytaç Baran`ın HDP/PKK`liler tarafından katledilmesine taziye ve destek ziyaretleri devam ediyor.

Aytaç Baran için Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere Vahdet Vakfı`ndan gelen heyeti Cemiyet Başkanı Mustafa Özaslan ve Cemiyet yetkilileri karşıladı.

9 Haziran Salı günü evine gittiği sırada HDP/PKK tarafından kurulan pusuda uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya Der Başkanı ve aynı zamanda HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran`ın katledilmesine üzüldüklerini dile getiren Vahdet Vakfı heyeti, HÜDA PAR camiasına sabırlar dileyerek taziyelerini sundu.

PKK/HDP tarafından katledilen Aytaç Baran`a Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına sabırlar dileyen Vahdet Vakfı Gaziantep temsilciliği Başkanı Abdulkadir Ermutaf, Bölgede Müslümanlara yönelik yapılan zulümlerin sona ermesini ve tekrar aynı acıların yaşanmaması için yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Bölgede HDP/PKK`nin İslami çalışma ve hizmetlerde bulunan kurumlara hayat hakkı tanımadığına dikkat çeken Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan ise, Çözüm Sürecinde izlenen yanlış politikalar neticesinde bölge halkının PKK`nın olmayan insafına terk edildiğine dikkat çekerek, camialarına yönelik saldırıların yeni ve ilk olmadığına vurgu yaptı.

Özaslan, “Diyarbakır`da hain bir saldırı sonucu PKK tarafından katledilen Aytaç Baran hocamızın şehadeti vesilesiyle Rabbim tüm Müslümanlara birlik ve beraberlik versin. Bölgede PKK İslami çalışma ve hizmetlerde bulunanlara hayat hakkı tanımamak ve yine bu uğurda toplumun İslam ile tanışmaması için bölgede kardeşlerimizi bir taraftan tehdit edip, bir taraftan da suikastlarla İslami çalışma ve hizmetleri engellemeye çalışıyorlar.” diyerek bölgede mütedeyyin şahısların yaşadıkları zulme dikkat çekti.

“Hiç kimse Müslümanların çalışmalarını engelleyemeyecektir”

‘Hiç kimse kendi yanında Müslümanları susturma hesaplarının içine girmesin` diyerek HDP/PKK`ya seslenen Özaslan, “Allah`ın izni ve yardımı ile İslami çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Hiç kimse Müslümanların çalışmalarını engelleyemeyecektir. Çünkü bu din Allah`ın dinidir. Bizler Müslümanlar olarak bu toplumda İslam`ın neşru nema bulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir