• DOLAR 32.559
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2431.41
  • ...
Neden Okumalıyız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bu soruyu daha önce birkaç kez cevaplamıştık. Ama üniversiteye hazırlananlarımız, yeni konularla karşılaştıkça, lisede okuyanlarımız için yazılar üst üste geldikçe okuma etkinliğimizi yeniden anlamdırma ihtiyacı hissediyoruz.
Neden okuyoruz? Neden okumalıyız? Özellikle kimi bilimler, bizim ne işimize yarayacak?
Buyurun, şu cevapları birlikte düşünelim.
 
Okumalıyız;
Çünkü veba hastalığından hayattan ayrılan Sahabelerin sayısı savaşlarda şehid olanlardan kat kat fazladır.
Her biri yerleştiği yurtta örnek bir İslam nesline vesile olacak sahabe evlatları o hastalıkla tükendi. Çok az sahabenin nesli, sonraki çağlara kaldı.
 
Okumalıyız;
Çünkü Abbasi günlerinde Müslümanlar tıpta ve diğer bilimlerde Süryani, Rum, Yahudi doktorlara muhtaç oldular. Onların çevirdiği veya yazdığı eserler, İslam dünyasında uyuşturucu hatta saptırıcı bir entellik üretti. Müslümanları fitneye sürükledi, Allah yolunda savaştan alıkoydu, bugün bile pek çok sapkın fikrin altında o günün fitnesi pek çok sapkın fikrin altında o günün fitnesi var. O fitne, öyle büyüktü ki Müslümanları neredeyse beşeri ilimlerden uzaklaştırdı.
 
Okumalıyız;
Çünkü Nureddin  Zengi ve Selahaddin-i Eyyübi döneminde Müslümanlar, hastanelerinde çalıştırmak üzere doktorları ta Endülüs Yahudileri arasından ithal ettiler. O gün onların Müslümanlar arasında fitne çıkarma imkanları, cesaretleri yoktu. Ama Endülüs Yahudi’si İbn-i Meynun, Müslümanları, tedavi ederek kazandığı parayla Yahudileri örgütledi ve belki bugüne kadar gelen bir belanın üretilmesine katkıda bulundu.
 
Okumalıyız;
Çünkü Osmanlı aynı dertle saraya Endülüslü Yahudi doktorları, sonraki dönemlerde de Avrupa’da eğitim almış Ermeni ve Rum doktorları çalıştırdı. Müslümanların çocuklarının zihnini onlar bozdu.
Osmanlılarda Fransızca eğitim veren ve hocalarının neredeyse hepsi ya yabancı ya da azınlıklardan olan Mekteb-i Tıbbıye İslam dünyasındaki modern fitnenin en önemli kaynağıdır.
Boş kalan kalbi nasıl şeytan doldurduysa boş kalan her alanı da kafirler doldurdu ve Müslümanlar oradan darbe yedi.
 
Okumalıyız;
Çünkü 17.yüzyıldan itibaren İslam dünyası Batı karşısında teknoloji konusunda geri kaldığından kendisini savunamadı. O savaşta imanımız var, silahımız yoktu.
 
Müslümanlar, tank ve topların karşısına kimi yerlerde tüfekle bile çıkamadı.
 
Okumalıyız;
Çünkü biz coğrafyayı bilmediğimizden dünyanın Kimi yerlerinde Müslümanların varlığından bile haberdar olamadık.
 
Okumalıyız;
Çünkü biz tarih bilmediğimizden İslam düşmanları tarih bilgilerini aleyhimizde kullandı, nice gencimiz basit bir tarih saptırmasından dolayı dinsizleşti.
 
Okumalıyız;
Çünkü daha düne kadar kimi hocalarımız her nereden duymuşlarsa “Dünya yerde sabit olan düz bir tepsiye benziyor.” Dediği için pek çok gencimizin İslami kaynaklara güveni kırıldı.
 
Okumalıyız;
Çünkü  bilim, İslam düşmanlarının elindeyse Müslümanlar için felaket; Müslümanların elindeyse bütün insanlık için nimettir.
 
Okumalıyız;
Çünkü sahte bilgi sihirbazların ipi, gerçek bilgi Asayı Musa gibidir.
Allah(c.c) yardımcınız olsun...
 
Abdulkadir Turan / doğruhaber
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir