• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, iki yıldır aynı olan ramazan pidesi fiyatlarında değişikliğe gittiklerini belirterek, ramazan pidesinin kilogram fiyatının azami 6 lira olacağını bildirdi.

Balcı, ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl ramazan pidesi fiyatlarını 2013 ile aynı tutarak, 5 lira olarak belirlediklerini hatırlattı.

Bu sene yaptıkları maliyet hesapları neticesinde 2 yıldır aynı olan ramazan pidesi fiyatlarında değişikliğe gittiklerini vurgulayan Balcı, "Bu yıl ülkemizde ramazan pidesinin kilogram fiyatı azami 6 lira olarak uygulanacaktır. Bu illere göre farklılık arz edebilir. İllerdeki gram ve fiyatlar farklı olmasına rağmen kilogram bazında 6 liranın üzerinde olmadığını göreceğiz. 2014 yılında Ankara'da 300 gramı 1,5 liradan satılan pidenin, bu yıl 250 gramı 1,5 liradan satılacaktır" diye konuştu.

İstanbul'da pide fiyatı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 350 gramlık sade pide fiyatını, 1 lira 80 kuruş olarak açıkladı.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, İSTESOB merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ramazan pidesine ilişkin farklı fiyatların yetkisiz kişilerce açıklanmasının vatandaşın kafasını karıştırdığını söyledi.

Odanın belirlediği fiyatların birlik tarafından onaylandığını belirten Yılmaz, birlik dışında hiçbir kurumun fiyat açıklama yetkisinin bulunmadığını vurguladı.

Yılmaz, kamuoyunda fiyat karmaşası yaratmanın doğru olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"350 gram sade pide fiyatını 1,80 lira, 350 gram susamlı yumurtalı pide fiyatını 2 lira, 500 gram susamlı yumurtalı pide fiyatını 3 lira, bin gram susamlı yumurtalı pide fiyatını ise 6 lira olarak belirledik. Yani zam yapmadık. Biz, İstanbul'daki vatandaşımıza hiçbir zaman zamlı pide yedirmek istemedik, herkes güzel bir ramazan geçirsin diye. Biz, 300 gram ve 1,5 liralık pideyi, 350 grama, fiyatı da 1,80 liraya çıkardık. Orada açıklama yapan arkadaşlar, şimdi ne duruma düştü. Öyle bir yetkileri yok" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir