• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Batmanlı fotoğrafçıya ödül
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Valiliği ve Palu İlçe Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Harput-Palu Kültür Yolu` projesi kapsamında düzenlenen  ‘Fotomaraton` yarışmasına 27 şehirden  87 fotoğrafçı  katıldı.

‘Fotomaraton` yarışması sonucunda Batman İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Orhan Kartal 113 fotoğrafçı arasından sergileme ödülü ile ödüllendirildi.

Harput ile Palu`yu ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtabilmek, barındırdıkları tarih ve kültür potansiyeliyle turizm konusunda cazibe merkezi haline getirebilmek amacıyla Palu ilçe Kaymakamlığı tarafından yürütülen Harput-Palu Kültür Yolu kapsamında düzenlenen ‘Fotomaraton` yarışmasına Elazığ, Afyon, Tekirdağ, Van, Edirne, Giresun, Ankara, Nevşehir, İstanbul, Kocaeli, Samsun, Malatya, Karaman, Mardin, Amasya, Aydın, Tunceli, Sivas, Gaziantep, Balıkesir, Mersin, Diyarbakır, Batman, Konya, Bitlis, Gümüşhane ve İzmir`den 87 fotoğrafçı katıldı.

Fotoğrafçılar şehrin tarihi ve turistik yöresi Harput`u gezerek incelemelerde bulundu. 4 gün süren çekimler süresince tarihi Harput Mahallesi`nde ve Palu ilçesinde fotoğraf çekimleri yapıldı. 4 günlük foto maratonun sonunda fotoğrafçıların elde ettikleri görseller, jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirilmenin ardından dereceye girenlere ödül verildi.

‘Fotomaraton` yarışması sonucunda Batman İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Orhan Kartal 113 fotoğrafçı arasından sergileme ödülü ile ödüllendirildi.

Fotoğrafçı Orhan Kartal , “İlk defa katıldığım bir etkinlik olan foto maratonun bana büyük katkıları oldu. Fotoğraf sunumunu izledim. Elazığ`ın yüce gönüllü insanları ile tanıştım, fotoğraflar çektim, dolu dolu geçen bir zaman oldu benim için. Hiç şüphesiz eksiksiz ve olağanüstü bir organizasyondu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Elazığ için güzel bir tanıtım oldu. Böylesine tanıtımların Batman için de yapılması gerekir. Güzel adamlar gördük. Yalnızca insan olmanın mutluluğu ve gururunu taşıyan Elazığlı insanlarla tanışma fırsatım oldu.” diye konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir