• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Van Bölge Hastanesinde park sorunu çözülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde  yapılan çevre düzenlemesiyle hem hastaneye farklı bir görünüm kazandırılıyor hem de yıllardır devam eden park sorunu çözülüyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Salih Karataş, Yaptıkları çevre düzenlemesiyle hem hastaneye yeni bir görünüme kavuşturacaklarını hem de otopark sorununu çözmeyi amaçladıklarını söyledi.

Hastanedeki hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak böyle bir çalışma başlattıklarını belirten  Karataş, şunları söyledi:

“Özellikle öğle arası tahlil bekleyen ya da burada bekleme zorunda kalan hasta ve hasta yakılarının rahat edebilmeleri için bir takım yatırımlar yaptık. Bu kapsamda pergolalar, sekizgenler ve çardaklar yaptık. Bir de hastanemizin imajı  ile ilgili çiçek ve ağaçlar ektirdik. En azından bu sayede psikolojik anlamda hasta ve hasta yakınlarımız rahat etsin diye. Bu arkamızda bulunan kamelya da bunlardan bir tanesidir. Bu kapsamda 4 tane pergola, 6 tane de kamelyayı yeni yaptık. Daha önceki kamelyalarımız da vardı. Bunlara ek olarak bunları da eklemiş olduk.” dedi.

“820 tane ağaç ve 9 bin adet çiçek ektik”

Temel gayelerinin hasta ve hasta yakınlarının rahat edebileceği alanlar oluşturmak olduğunu dile getiren Karataş, “Var olan yeşil alanlarımıza ek olarak 820 tane ağaç diktik. 9 bin adet çiçek ektik. Ayrıca hastanemizin en büyük sorunlarından bir tanesi de otoparktır. Bununla ilgili de Büyükşehir Belediyesiyle bir görüşmemiz oldu. 112 istasyonumuzun hemen yanında bulunan çakıllı bir alan var. Bunun asfaltlanmasıyla alakalı bize söz verdiler en kısa sürede orası da asfaltlanacak. Bununla birlikte otopark sorunumuz da kısmen çözülmüş olacak.” diye konuştu.

Bölge hastanesine 60 bin liralık çevre düzenlemesi

Yapılan çalışmaların yaklaşık olarak 60 bin TL’ye mal olduğunu ifade eden Karataş, buranın hastane olması nedeniyle masraftan kaçınmadıklarını ve hastanenin temel sorunu olan park ve görüntü kirliliği sorununu çözmeyi amaçladıklarını ifade etti. (Murat Dalgın-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir