• DOLAR 32.491
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2491.564
  • ...
Mersin'de yangın tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde orman yangınlarının sıkça yaşandığı bir döneme girilmesiyle beraber Mersin’de 110 orman personelinin de katıldığı helikopter destekli yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Mezitli ilçesi Kuyuluk Orman Deposu’nda düzenlenen tatbikatta uzaktan kumanda ile kontrol edilen kameralı multikopterle temsili yangın alanında keşif gerçekleştirildi.

Vali Vekili Cezmi Türk Göçer tatbikat öncesi yaptığı konuşmada, ormanların milletin ortak değeri olduğuna dikkat çekerek, bundan dolayı ormanları korumak ve geliştirmenin her şeyden önce bir vatandaşlık görevi olduğunu belirtti

Göçer, “Günlük hayatımızın vazgeçilmez unsurlarının çoğu ormanlardan elde ediliyor. Birçok aile geçimini ormanlardan sağlıyor. Orman, aynı zamanda çevresindeki ekolojik dengenin de en önemli parçasıdır. Bu kadar öneme sahip olan ormanlarımızda maalesef o kadar çaba ve maliyete rağmen hala yüzde 81 oranında dikkatsizlikten doğan yangınlar olmaktadır.” diye konuştu.

Personelin yanı sıra müdahale araçlarıyla da çıkabilecek muhtemel bir yangına karşı hazır olduklarını vurgulayan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ise, Orman Bölge Müdürlüğünün her türlü koşulda yangın sezonuna hazır olduğunu söyledi.

Baca, “2 helikopterimiz, 58 arazöz, 20 su tankerimiz, 30 ilk müdahale aracımız bulunuyor. Teşkilatımız, bin 223 personelle hazırlıklarını tamamlamıştır" şeklinde konuştu.

Baca, bu yıl içerisinde insansız gözetleme çalışmasının da ilk defa bölgede deneneceğini de sözlerine ekledi. 

Multikopterin ilettiği görüntü üzerine bölgeye hareket eden ekipler, karadan yangına müdahale etti. Helikopter de köpüklü su bıraktı. Arazöz ve su tankerlerinin de destek verdiği tatbikatta yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir