• DOLAR 32.513
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2500.28
  • ...
Batman Müftülüğü Ramazan programını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Ramazan ayı için bir takım hazırlıklar yaptıklarını ve bu aya özel yapacakları programları açıkladı. 

İslam dininin üzerine kurulu beş dini esasın olduğunu belirten Müftü Hasan Çağlar, “Bunlardan biri Ramazan ayında oruç tutmaktır. Oruç tutmak sadece aç ve susuz kalmaktan ibaret değil, ibadet niyetiyle ve Peygamber (sav) nasıl tavsiye etmişse o şekilde tutulması ve yapılması gereken bir ibadettir. İnşallah bu Perşembe günü oruçlu olacağız. Çarşamba`yı Perşembe`ye bağlayan gecede ilk teravih kılınacak. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan ayı için bir tema tespit ediyor. Bu seneki temada, ‘Vakit iyilik vakti, bu ramazan ve her zaman` şeklindedir. Dünyada kötülüklerin çok olduğu bir asırda yaşıyoruz. Cenab-ı Allah bizleri iyilik yapanlardan eylesin.” dedi.

“Mukabele Peygamberimizden kalma bir sünnettir”

Bu mübarek ramazan ayı dolayısıyla her yıl olduğu gibi müftülük olarak çeşitli programlar icra edeceklerini söyleyen Çağlar, “Mübarek ramazan ayında bu senede Merkez İbrahim Halil Camiinde hatim ve teravih namazı kılınacak. Özellikle merkezi camilerimizde mukabele okunacak. Ulu Camimizde 3 farklı hafız arkadaş görevlendirildi ve orada çok güzel bir şekilde mukabele yapılacak. Diğer camilerimizin tamamına yakın kısmında uygun görünen vakitlerde mukabele okunacaktır. Bu bize Peygamberimizden kalma bir sünnettir.” diye konuştu.

“Dini hususlarda bilgiler verilecek”

Ramazan ayı süresince halka vaazlarının olacağını belirten Çağlar, “Bu ramazan ayı boyunca 6 erkek 5 bayan vaiz her gün en az iki yerde vaaz verecektir. İmamlarımızın hepsi de bu mübarek ramazan ayında vaaz vereceklerdir. İnanç, ibadet, ahlak ve ilmihal ilimleri konusunda imamlarımız cemaatlerimize bilgiler vereceklerdir. Ayrıca müftülük olarak israftan kaçınacak bir iftar yemeğimiz olacak. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı`nda fitre bedeli 11 lira 30 kuruştur. İnşallah Allah bütün Müslümanlara rızasına uygun, emrettiği şekilde bir ibadet nasip eylesin. Maddi, manevi, ruhumuzla, kalbimizle ve bedenimizle bu mübarek ramazan ayını razı olduğu şekilde Allah bizlere nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir