• DOLAR 32.496
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2432.797
  • ...

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 26 - 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan SANTEK 2016 3’üncü Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı protokolü düzenlenen basın toplantısıyla imzalandı.

Kocaeli Ticaret Odasında düzenlenen basın toplantısına TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersöz, TÜYAP Anadolu Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, firma yetkilileri ve basın mensupları katıldı. 

Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak olan SANTEK 2016 3’üncü Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarına 50 bin ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.

Kocaeli başta olmak üzere Doğu Marmara Bölgesinde faaliyet yürüten sanayi kuruluşlarının ürettiği ürünlerin sergileneceği fuara yurtiçindeki firmalarının yanı sıra Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu, Arap Yarım Adası, Kuzey ve Orta Afrika’dan da birçok firmanın katılması bekleniyor.

Fuar ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal fuarın, şehir yaşamına olumlu etkilerinin olacağını belirterek, dünyada, bir yılda 30 bin fuar yapıldığına dikkat çekti.

Ünal, “Sizin öyle bir hikâyeniz olmalıdır ki katılımcılar sizleri seçsinler. Şehrin ekonomik gelişmesinin yanı sıra sosyal gelişmesinin önünde de fuar yer almaktadır. Kocaeli’yi belirli konularda lider duruma getirmeliyiz. Bu da birkaç yıl içerisinde olacaktır.” dedi.

Kocaeli’nin kongre ve fuar merkezi olması için çok çaba sarf ettiklerini söyleyen KOTO Başkanı Murat Özdağ ise, ulaşım ağları üzerindeki stratejik konumun yanı sıra sanayi ve bilim kenti vizyonuna sahip olan Kocaeli’nin teknoloji alanında yapılan yatırımlarla teknokente dönüşmesi sürecine de tanıklık ettiklerini söyledi.

Özdağ, “Aynı zamanda kentin diğer aktörlerinin bu hedefe odaklanabilmeleri için çeşitli fuar organizasyonları düzenliyoruz. Yakalanan ivme ve başarı, fuarcılığın artık Kocaeli’nde kök saldığının işaretidir. SANTEK 2016 ile fuarımız bu sefer uluslararası kimliğini kazanacaktır. Dünyaya açılan bu tür kapılar yeni işler ve yeni girişimler demektir.” ifadelerini kullandı.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise konuşmasında, düzenlenecek olan fuara 300 firmanın katılmasını beklediklerinin belirterek, “Deniz Kuvvetleri ve ASELSAN ilimize davet edildi. Fuar sonunda yapılan anketler de fuarın devam etmesi yönünde çıktı. Fuar içerisinde ikili görüşmeler düzenlenmektedir. Bu sene ziyaretçi sayısını 50 bin olarak bekliyoruz. Kocaeli sanayi ve liman kentidir. Fuarcılık kenti olması noktasında çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)