• DOLAR 32.505
  • EURO 34.636
  • ALTIN 2479.752
  • ...
Mustazaf Der Heyeti Depremzede Aileleri Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf Der) heyeti, Van`da meydana gelen 7.2 ve 5.6`lık depremlerden sonra Diyarbakır`a yerleşen depremzedeleri ziyaret etti. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü`nün misafirhanesinde 5 aile ve Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü`nün misafirhanesinde kalan 3 depremzede aileyi ziyaret eden Mustazaf Der heyeti, depremzedelerle tek tek görüşerek sonlarını dinledi. 
 
Yemekler Ücretli 
Haftada 3 kez diyalize giren Nihat Atmaca adlı depremzede, ziyaretten duyduklarını memnuniyeti dile getirdikten sonra, sıkıntıları şu şekilde dile getirdiler: "Şuan Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü`nün misafirhanesinde kalıyoruz. Haftada 3 kez diyalize giriyorum, Allah`a çok şükür iyiyim. Şuan barınma sorunumuz yok, ancak yemekler ücretli olduğu için sıkıntı yaşıyoruz." dedi. 
 
Su Isıtıcısına İhtiyacımız Var 
Sevim Adıyan adlı depremzede ise, burada ne kadar kalacaklarını bilmediklerini ifade ederek çocuklarının okula göndermek istediklerini söyledi. Çocukların giyim ve yemek sorunlarının olduğunu ifade eden Adıyan sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben aynı zamanda diyaliz hastasıyım, haftada 3 sefer diyalize giriyorum. Gidiş gelişlerde sıkıntı yaşıyoruz, ayrıca bazı ilaçlarımız sıcak suya bırakılması lazım, ama sıcak su yok. Su ısıtıcısına ihtiyacımız var." 
 
Her Kesin Çıkartacağı Bir Ders, Bir İbret Vardır 
Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü`nün misafirhanesinde kalan Cafer Uzan adlı depremzede ise Allah`ta geldiklerini ve yine ona döneceklerini söyledi. Uzan, "Şuan Van`da zengin ile fakir aynı seviyeye inmiş. Allah-u Teâlâ bu tufan ile tüm insanlığa bir ders verdi, bu depremden her kesin çıkartacağı bir ders, bir ibret vardır. Depremin ardından Van`a yardımlar yağdı, ancak organize olmadığı için büyük adaletsizlikler yaşandı. Her şeye rağmen çokça şükür ediyoruz ve herkesten dua bekliyoruz. Ayrıca bizler bu kadar büyük acılar yaşarken, hırsızlar huylarından vazgeçmedi ve evlerimize dadandılar. Çevre illerdeki hızlarda akbaba gibi üşüştüler depremzedelerin üstüne… Yetkililerden özelikle bu konuda acil önlem talep ediyoruz." diye konuştu. 
 
Mustazaf Der Heyeti: Bizler Yanı Başınızdayız 
Depremin hemen ardından yani 24 Ekim`de Van ve Erciş`e gittikleri ifade eden Mustazaf Der heyeti, Van`daki Mustazaf Şubesi ile kriz masası oluşturduklarını söyledi. Kriz masasının belirlediği ihtiyaca göre yardımları Van`a yönlendirdiklerini ifade eden heyet, kriz masasının da yardımları ihtiyaç sahiplerinin kapılarına veya çadırlarına bizzat teslim ettiklerini söyledi. Van ve Erciş`te yardımları dağıtan dernek üyelerinin birer depremzede olmalarına rağmen kendi acılarını unutup halkın yardımına koştuklarını ifade eden Mustazaf Der heyeti, "Kısa sürede ihtiyaçlar belirlendi ve depremzedeler rencide edilmeden yardımlar ulaştırıldı. Halen yardımlarımız devam ediyor, devam edecektir.


Bizler sürekli sizin yanınızda olacağız ve gücümüz nispetinde yardımlarımızı sürdüreceğiz inşallah. Sizin ihtiyaçlarınız da en kısa sürece çözmeye çalışacağız. Büyük geçmişler olsun, depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınları sabırlar diliyorum. Gerçekten büyük bir imtihan ile karşı karşıyayız. Acımız büyük, ancak sizlere sabretmek, tevekkül etmek düşüyor. Bizlere de kardeşlik çerçevesinde yardımcı olmak, dayanışmak, dua etmek düşüyor. Şuan tüm Müslümanlar sizler için kenetlenmiş, elinden gelen gayretleri göstermeye çalışıyor." ifadeleri kullanıldı. 
 
Mustazaf-Der-Heyeti-Depremzede-Aileleri-Ziyaret-Etti_1321607658.jpg (600×450)
Mustazaf-Der-Heyeti-Depremzede-Aileleri-Ziyaret-Etti_1321607726.jpg (600×450)
 
M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir