• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
Okul temsilci seçiminde vadedilen mescit  hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

259 öğrencisi bulunan Gelinkaya Ortaokulu`nda 2014 Kasım ayında yapılan okul temsilciliği seçimlerinde okulda mescit yaptırma vaadiyle seçimleri kazanan 7`inci sınıf öğrencisi Ahmet Can Aksöz, sözünü tuttu ve okula “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Uygulama Dersliği, Mescit ve Kütüphane” yaptırdı. 

Ahmet Can Aksöz'ün babası işadamı İbrahim Aksöz ve amacası eski Belde Belediye Başkanı  Mehmet Aksöz`ün  desteğiyle okulun giriş katında bulunan kullanılmayan boş bir  oda restore edilerek  40 öğrencinin namaz kılabileceği mescitte, abdest alanı bölümü ve kütüphane de bulunuyor.  

Mescidin açılışı için düzenlenen törene, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulkadir Altay, İlçe Müftülük Vaizi İdris Yıldız, Okul Müdürü Murat Bilgin, Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah Öztaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Açılış öncesi konuşan Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulkadir Altay, ibadet hakkının anayasal bir hak olduğuna vurgu yaparak, “Burada bir mescidin açılışındayız. Okul temsilcisi öğrencimiz, okul temsilciliğine aday olduğu dönemde böyle bir projenin sözünü vermiş ve bu projesini gerçekleştirmek üzere kaynağı bulmuş. Öncelikle kardeşimizi, öğrencimizi kutluyorum. Burada öğrencilerimizin Kültür ve Ahlak Bilgisi dersinde almış oldukları eğitimleri uygulama fırsatı bulacaklar. Bugünlere bizleri getiren Allah`a hamd olsun. Şimdi çocuklarımız daha temiz bir ortamda hem ibadetlerini gerçekleştirecekler, hem de mescit içerisinde kurulan kütüphanede kendilerini geliştirecekler, dini bilgilerini arttıracaklar.  Bu bizleri mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Gelinkaya Ortaokulu Müdürü Murat Bilgin de, “Eskiden merdiven altı olan bir bölümdü burası. Şimdi mescit olarak kullanılacak. Öğrencilerimize ve emeği geçen herkese hayırlı olsun. Herkesin hayrını Allah kabul etsin.” şeklinde konuştu. 

Mescidi yaptıran 7`inci sınıf öğrencisi Ahmet Can Aksöz de, “Aday olduğumda  mescit yapacağıma söz vermiştim. Şimdi sözümü yerine getirdim. Hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından mescidin açılış kurdelesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulkadir Altay, İlçe Müftülük Vaizi İdris Yıldız, Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah Öztaş ve okul öğrenci temsilcisi Ahmet Can Aksöz tarafından birlikte kesildi.  Daha sonra mescitte okunan  ilk ezanın ardından  davetliler, öğretmen ve öğrenciler birlikte cemaatle ilk namazı kıldılar. Namazın ardından yapılan ikramlar  ve dua ile açılış sona erdi.  (Süleyman Tunç-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir