• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Bir grup Suriyeli sınıra yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Telabyad atılan topların kentin doğusuna düşmesi ve ardından uçakların semalarda görülmesinin ardından Telabyad`da yaşayan binlerce insan Akçakale sınırına yığıldı. Geçişlerine henüz izin verilmeyen binlerce Suriyeli sınırda beklerken geçişlere izin verilmemesini protesto bir grup Suriyeli de sınıra doğru yürüyüş yaptı.

Akçakale`nin sınıra sıfır noktasında bulunan Yeni mahalleye saat 13.00 sıralarında gelen grup, Arapça ‘Suriye halkı birdir` sloganları atarak ara sokaklardan Suriyeli halkın beklediği alana doğru yürüdü. Bu arada sınırda güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri sokak başını kapatarak grubun dağılması uyarısında bulundu.

Söz konusu grup sokakta uzun bir süre slogan atarak karşı taraftaki akrabalarının geçişine izin verilmesini istedi. Grupta bulunan birçok şahıs ise aile fertlerinin karşıda kaldığını belirterek geçişlere izin verilmemesine tepki gösterdi. Grubun sloganlarını duyan Suriye sınırında bekleyen binlerce kişi de hep bir ağızdan slogan atmaya başladı. Sınırda kısa süreli bir hareketlilik yaşandı. Güvenlik güçleri sınırda bekleyenleri sakin olması yönünde uyardı.

Tüm bu olayların yaşandığı ilçede halkın gerginliği ise dikkat çekiyor.

Öte yandan, sınırda bekleyen binlerce kişinin alınmaya başlanacağı belirtildi. (Osman Gülebak - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir