• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Soysal Ailesinden Soruşturma Sonrası İlk Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çıkan haberler üzerine, 1998 yılında Batman'da kimi polislerce işkence edilerek öldürüldüğü ortaya çıkan, TPAO`da işçi olarak çalışan Cevzet Soysal cinayetinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı tarafından 14`ü polis 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Karar üzerine Batman`da bulunan Cevzet Soysal`ın eşi Kaside Soysal ile oğlu Mücahit Soysal, kararı basına değerlendirdi.

“Hükümet isterse olayı yarım saat içinde bile aydınlatabilir”

Cevzet Soysal`ın eşi Kaside Soysal, savcılığa defalarca başvurduklarını ve hiçbir haber alamadıklarını, eşinin bazı polislerce katledilmesinin ortaya çıkmasıyla birlikte olayın aydınlatılması gerektiğini belirterek, “Bunca sene bu sıkıntıları çektik, eziyet ve işkenceler gördük, artık yeter. Faillerin ortaya çıkmasıyla olayın aydınlanmasını istiyoruz. Bizler yıllarca eşimin gelmesini bekliyorduk. Ama öldürüldüğünü haber aldık. Şimdi de 19 kişiyi gözaltına almışlar. Gözaltına alınanların üzerinde durulması ve olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Hükümet isterse olayı yarım saat içinde bile aydınlatabilir. Her şey belli ve ortada olduğundan yetkililerden rica ediyoruz. Bir an önce olay aydınlatılsın ve eşimin mezarı belli, istediğimizde mezarını ziyaret edebilelim.” dedi.

“Olayın üzerinde durulsun ve hakkımız alınsın”

Çocuklarıyla birlikte perişan olduklarını dile getiren Soysal, “Yetkililer adalet üzerine olduklarını iddia ediyorlarsa ona göre bu gözaltına alınanlar yargılanmalıdır. Olayın üzerinde durulsun ve hakkımız alınsın. Kaç aydır bu olay belli olduğu halde daha bir haber alamadık. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu`dan rica ediyoruz. Bir an önce bu olay üzerine durulsun ve cenazemiz bizlere teslim edilsin. Adalet ve hakkaniyet üzerinde olduklarını söyleyenler, bizler de Türkiye`de yaşayan Türkiye vatandaşıyız. Bizlere mezarımız teslim edilsin mezarımızda bir Fatiha okuyalım.” ifadelerini kullandı.

“Suçlular yargılansın diye 5 ay önce başvuru yaptık”

17 yıldır babasının kayıp olduğunu ve 17 yıl sonra babasının kaçırılıp öldürüldüğünü haber aldıklarını söyleyen Cevzet Soysal`ın oğlu Mücahit Soysal, “2015 Ocak ayında babamın kaçırılıp öldürüldüğünü duyduk. Babamın na`şına ulaşalım ve suçlular yargılansın diye 5 aydır resmi başvuru yaptık. 5 aydır herhangi bir gelişme olmadı ve bugün duyduğumuz kadarıyla 19 kişi gözaltına alınmış. Biz adaleti bekliyorduk. Geciken bir adalet gerçekleşiyor. Bu yakalananların babamın yerini göstermeleri için devletin bir an önce üzerinde durmasını istiyoruz. Eğer devlet üzerinde durursa birçok fail-i meçhul olaylarının aydınlanacağı kanaatindeyim. Birçok mağdur insanın mağduriyetlerinin giderileceğini umuyorum. AK Parti Hükümeti gerçekten adaletli davranırsa olayın üstüne giderek birçok insanın mağduriyetleri giderilecek. Bizler de Türkiye vatandaşı olduğumuz için biz de adalet istiyoruz. Bütün vatandaşlarına adaletli bir şekilde davranması gerekiyor. Bir an önce bu halkın sorunlarıyla ilgilenmesi ve bu mağdur olan bütün insanların mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Son olarak 19 kişinin gözaltına alınmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu belirten Soysal, “Geç kalınmışsa da güzel bir gelişmedir. İnşallah kısa zamanda bu olay sonuçlanır ve babamın na`şına ulaşırız. En azından bir Fatiha okuyacak bir mezarımız olur. Bu davanın takipçisiyiz. Gerekirse soruşturmaya ben kendim de katılıp sonuna kadar takip edip bu davanın peşini kesinlikle bırakmayacağım.” dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir