• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Baran suikastıyla ilgili ciddi bir soruşturmanın olduğunu düşünmüyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran`ın suikast sonucu katledilmesiyle ilgisi olduğu belirtilen 20 kişi gözaltına alınmıştı.

Avukat Mehmet Karadağ, gözaltına alınan bu kişilerle ilgili ciddi bir soruşturmanın yapılmadığını söyledi.

“İşin içine siyasi hesaplar girince soruşturmalardan sonuç alınamıyor”

Siyasi hesaplar nedeniyle çalışmaların ciddiyetle sürdürülmediğini belirten Karadağ, “Bildiğimiz kadarıyla 10 kişinin gözaltı sorguları devam ediyor. Gizlilik kararı olduğu için detaylarından haberimiz yok. Yalnız ciddi bir soruşturmanın olduğunu da düşünmüyoruz. İşin içine siyasi hesaplar ve denklemler girince soruşturmalardan sonuç alınamayabiliniyor.” dedi.

“Faillere ulaşılması çok zor bir durum değil”

Delillerin ve ipuçlarının etraflı bir şekilde değerlendirilmesiyle katillere ulaşılabilineceğini söyleyen Karadağ, “Etraflı bir şekilde bütün delillerin, bütün ipuçlarının değerlendirilerek katillere, faillere ulaşılması çok zor bir durum değil. Günümüzde kamera kayıtları, MOBESE kayıtları birçok yerde bulunmaktadır. Bunların ciddi bir şekilde değerlendirilmesi sonucu en kısa sürede faillere ulaşılabilineceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.    (Hamza Adiyaman-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir