• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Baran suikastında 14 PKK/HDP`li tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'a düzenlenen silahlı saldırı zanlısı olarak yakalanan 20 PKK/HDP'li emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye çıkarıldı.

İlk olarak mahkemeye getirilen 8 PKK/HDP'liden Hevidar Diken savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 7 zanlı ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Hakimlikteki işlemleri sabaha kadar süren PKK/HDP'lilerden Diyadin Gümüş, Serkan Diker, Bilal Filiz, Mehmet Fidan, İshak Akkuş ve Merge Polat tutuklandı, Ozan Türkekul serbest bırakıldı.

Daha sonra mahkeme çıkarılan 11 kişilik PKK/HDP'li gruptan ise 2 kişi savcılıkta serbest bırakılırken, diğer zanlılar tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Burada ifade veren zanlılardan Süleyman Aktiz, Yusuf Akgün, Şaban Kestanlı, Bülent Aslan, Mehmet Tekin, Abdulhaluk Baltaş Adnan Bayram ve Ö.D. tutuklanırken, Ozan Kılınç serbest bırakıldı.

Zanlıların, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması ve bulundurulması', 'Ruhsatsız ateşli silahlar ve mermilerin bulundurulması' ile 'Kasten öldürme' suçlarından tutuklandığı öğrenildi. 

Öte yandan, sosyal medyaya yansıyan olay yeri kamera görüntülerinde Aytaç Baran'ın vurulma anı ve katilleri görülüyor. Cinayete katılan ve gözcülük yapanların da tutuklanan zanlılar arasında bulunduğu belirtiliyor. 

Çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini izleyen avukatlardan alınan bilgilere göre, görüntülerde ikişerli üçerli gruplar halinde 20'inin üzerinde kişinin saldırıya katıldığı görülüyor.

Avukatlar, emniyet ve savcılığın, olayın ayrıntılarının yer aldığı görüntüleri kamuoyuyla paylaşmasını istedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir