• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
PYD Rojava`da Tesettürü yasaklamış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/HDP zihniyetinin geçen yıl Kasım ayında, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nü bahane ederek Şırnak`ın Cizre ilçesinde düzenlediği etkinlikte tesettüre ve çarşafa hakaret etmesi hafızalarda tazeliğini korurken, PKK'nin Suriye kolunun bir adım daha atarak 2013`de Çarşafı yasakladığı ortaya çıktı.

“Çarşafı yasaklamakla yetinmeyeceğiz”

PYD'nin yönetimi altındaki Qamişlo Belediyesi Kadın Birimi Sorumlusu Helepce Xelîl`in, 2013`te basına yansıyan açıklamasında Suriye Kürdistan`ında Çarşafın yasaklanmasını savunarak, “Rojava`da kara çarşafı yasaklamamız çarşaf giyen kadınlara verilmiş bir ceza değil bir ödüldür. Çarşaf, erkek baskısıyla kadınlara zorla dayatılan bir örtüdür ve erkek egemenliği de Rojava`da geçerli değildir. Çok önemli bir karar aldığımızı düşünüyorum ancak yasalarımız bununla sınırlı kalmayacak, örneğin daha 9 yaşına basmamış kız çocukları aile baskısıyla kapanmak zorunda kalıyor. Biz bunun da önüne geçeceğiz. Kapanmak için 18 yaş sınırı koyacağız.” diye konuştu.

“Rojava ne İran ne de Suudi Arabistan`dır”

Türkiye`deki Kemalist sisteme özenen PYD'li Xelil, Çarşaf ve Tesettür yasağı kararını baskıyla örtünmenin önüne geçmek için aldıklarını öne sürerek, “Rojava ne İran ne de Suudi Arabistan`dır. Bunu herkes iyi bilmeli” sözleriyle PYD`nin İslam`a olan tahammülsüzlüğünü ortaya koydu. (Hürseda Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir