• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
Batman'da çıkan yangında facianın eşiğinden dönüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Gültepe Mahallesinde 7 katlı bir apartmanın çatı katında bir işçinin kaynak yaptığı esnada yangın çıktı. Çıkan yangında çatı katı tamamen yanarken, çatıda kaynak yaparken alevler arasında kalan işçi  yanmaktan son anda kurtarıldı.

Olay, saat 17.30 sıralarında Gültepe Mahallesi Eflatun Caddesi üzerinde bulunan Park Rezidans Sitesindeki 7 katlı apartmanda meydana geldi. Abdullah Ç. (15) isimli işçi, apartmanın çatı katında izolasyon kaynak yaptığı sırada sıcağın da etkisiyle kaynaktan sıçrayan alevler nedeniyle yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangın çatıyı tamamen sararken, binadan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi.

Yangın nedeniyle olay yerine Belediye, TPAO’ya ve İl Özel İdaresine ait çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Olay yerinde DEDAŞ görevlileri ve polisler de hazır bekledi.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri bina sakinlerini binadan çıkararak tahliye etti. Ardından DEDAŞ ekiplerinin elektriği kesmesiyle itfaiye ekipleri, çatıda mahsur kalan Abdullah Ç.’yi yanmaktan son anda kurtardı.

Daha sonra yangını kontrol altına almaya çalışan itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürülen yangında, binanın çatısında bulunan izolasyon malzemeleri  yandı.

Yangın nedeniyle uzun süre dumandan etkilenen işçi, ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Gergin bir şekilde bekleyişlerini sürdüren apartman sakinleri de yangının söndürülmesiyle derin bir nefes aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir