• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Aytaç Baran`ın annesi: Oğlum Kur`an yolunda şehit oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran`ın annesi Birgül Baran, İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuştu.

Oğlunun katledilmesiyle ilgili duyduğu üzüntüleri paylaşan anne Baran, oğlunun, İslam ve Kuran şehidi olduğunu söyledi.

“Temiz biri olduğu için Allah ona bu mertebeyi nasip etti”

Oğlu Aytaç Baran`ın sürekli camilerde ve derneklerde Kur`an-ı Kerim dersi verdiğinin altını çizen anne Birgül Baran, “Benim Aytaç`ı büyüttüğüm gibi kimse çocuğunu büyütmedi. Çocuğum sokakta yetişmedi, sokak yüzü görmedi. Onu güzel yetiştirdim, eğitimini güzel sağladım. Sadece okul okudu, namazını kıldı ve Kur`an-ı Kerim okudu. Camilerde ve derneklerde hocalık yaptı. Kur`an-ı Kerim dersi verdi. Tertemiz bir çocuk olduğu için Allah bu mertebeyi ona nasip etti.” dedi.

“Camilerde Kur`an dersi verdiği için 5 yıl cezaevinde yattı”

Oğlunun camide Kur`an-ı Kerim dersi verdiği için 5 yıl cezaevinde yattığını söyleyen anne Birgül Baran, şu ifadeleri kullandı:

“Oğlum Allah yolunda yetişti. Kutlu doğum programlarında Kur`an-ı Kerim ve ilahi okurdu. Camilerde Kur`an dersi verdiği için 5 yıl cezaevinde yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra yine gidip ders verdi. Çocuğum öğrenci yetiştirdi, Yasin Börü`nün de hocasıydı. Kesinlikle bir kuşu dahi incitmedi. Aytaç`ımın öğrencilerine sesleniyorum, onun yolunu sürdürün.”

“Demirtaş hiç mi Allah`tan korkmuyor?”

Selahattin Demirtaş`ın torunlarını ve gelinini boynu bükük bıraktığını kaydeden anne Birgül Baran sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Demirtaş`a sesleniyorum. Sen, Kürtleri birbirine kırdırıyorsun. Oğlumun çocuklarını ve gelinimi yetim bıraktın, boynu bükük bıraktın. Hiç mi Allah`tan korkmuyorsun? Senin bu dünyada da öbür dünyada da yerin yok. Amerika`nın uşağı oldun. Ermenilerle bir oldun. Hiç mi utanmadın? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a da sesleniyorum. Sen benim çocuğuma, Müslümanların çocuklarına sahip çıkmadın. Bu kanı durdur. Allah`tan kork Allah`tan. Daha çok insanlar ölecekler, buna izin verme. Benim çocuğum Kur`an yolunda hayatını kaybetti, şehit oldu.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir