• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BATSO) A. Kadir Demir, 25’inci dönem milletvekili seçim sonuçlarının ekonomiye verdiği yansımalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hükümetin halen kurulamamasının yatırımcıyı endişelendirdiğini vurgulayan Demir, bu yüzden çok sayıda yatırımcının beklemede olduğunu dile getirdi.

Özellikle seçimden sonra bölgeye yönelik bir beklemenin söz konusu olduğunu belirten Demir, bu süreçte yatırımcıların yatırımlarını askıya aldıklarını söyledi.

Demir, yatırımların devamı için beklentilerinin bir an önce hükümetin kurulması olduğunu ifade etti.

İş dünyası olarak hükümetin bir an önce kurulması ve ekonomik açıdan işadamlarının iş hayatına normal bir şekilde devam etmelerini beklediklerini belirten Demir, “Tek başına hükümetin olmaması piyasayı çok olumsuz etkiliyor. Avro ve doların yükselişini görüyoruz. Hükümetin olmayışının iş dünyasının üstünde etkisini görebiliyoruz. Onun için bir an önce hükümet kurulmalı ve normal hayata geçilmelidir.” dedi.

“Huzurun devam etmesini diliyoruz”

Yeni kurulacak hükümetten beklentilerinin olduğunu kaydeden Demir,  kurulacak olan hükümetten de en büyük beklentilerinin özellikle bölge olarak barış sürecinin devam etmesi olduğunu söyledi.

Demir, “Şuanda 1’inci Organize Sanayi Bölgemiz doludur ve 2’inci organize sanayi bölgesi için girişimlerimiz var. OSB’de yaklaşık 3 bine yakın çalışanımız var. Bugün itibariyle 160’a yakın yatırımcımız, bizden yer tahsisi beklemektedir. Bu da barış ortamının getirisidir. Barış ve huzurun devam etmesini diliyoruz. Yeni hükümetin mutlak surette bunun bir parti, hükümet politikası olmayıp devlet politikası halini alarak devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“İstediğimiz, yatırımlarımızın devam etmesidir”

Seçimin ardından çok sayıda yatırımcının yatırımlarını askıya aldığına dikkat çeken Demir, konuşmasını şöyle bitirdi:

“Bölgeye yatırım yapmak isteyen yatırımcıların beklenti içerisinde olduklarını biliyoruz. Umarım bunların telafisi olur ve bu beklentiden vazgeçerler. İstediğimiz, yatırımlarımızın devam etmesidir. Batman’ın işsizlik sorununun çözümü ancak yatırımlarla giderilebilir. Bizler yatırımlarımıza önem ve değer vermeliyiz. Bu genç nüfusun istihdamını mutlak bir şekilde sağlamalıyız.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)