• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Batman'da engelliler için muhasebe kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma ve Spor Kulübü Derneğindeki engelliler için açılan ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen “Muhasebe ve Finansman Kasa Sorumlusu” kursunda toplam 10 engelli 5 ay boyunca kurs gördüler.

6 ay sürecek olan kursta engelliler, günde 20 lira para kazanarak az da olsa ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bir ay sonra bitecek olan kurs sayesinde engelliler, bir meslek sahibi olabilecekler.

Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Vedat Çoban konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Projemizi İŞKUR’a sunduk ve projemiz kabul edildi. ‘Muhasebe ve Finansman Kasa Sorumlusu’ projesinde arkadaşlarımız burada 6 ay boyunca kursta eğitim görecekler. Bu eğitim sayesinde arkadaşlarımız iş bulma imkânı bulacak ve evlerine ekmek götürebilecekler. Yetkililerden istediğimiz, bu projelerin devam etmesi ve arkadaşlarımızın işe girebilmesidir. Amacımız, engelli arkadaşlarımızı hapsoldukları evlerinden çıkarıp rahat bir meslek sahibi yapmamızdır. Arkadaşlarımız burada hem eğitim almakta ve hem de günlük 20 lira para kazanmaktadır. İnşallah bu projeler devam eder de arkadaşlarımız rahat bir şekilde meslek sahibi olurlar.” dedi.

Böyle bir kursun açılmasından dolayı sevindiklerini dile getiren engelliler ise, kurs sayesinde iş imkânı bulabileceklerinden dolayı emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, bu tür kursların devam etmesini istediler.       (M.Fatih Akgül-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir