• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
 Erciş İhya Der`den `Polis Zulmüne` Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN-Rahmeteli Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Memduh Sönmez`in Polisler tarafından hastanelik edilmesine, birçok STK`dan tepki gelirken, özellikle de vatandaşların en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde onbinlerce depremzedeye yardım ulaştıran bir STK`nın yöneticisine şiddet uygulanması, depremden en çok etkilenen Erciş`te faaliyette bulunan İhya Der`in sert tepkisine neden oldu.
 
Görevlerini Kötüye Kullanıyorlar 
Polislerin böyle davranışlarının devlet yapısında bir başıboşluk olduğunu gösterdiğini ifade eden Bülbül "Devlet tarafından kendilerine verilen görevi kötüye kullanmaları ve bu şekilde halka zulüm etmeleri dehşet verici bir vakadır. Böyle bir durum karşısında hiçbir vicdan sahibi sessiz kalamaz. Böyle bir yetkiyi kötüye kullanmaları devlet otoritesinin ne derece zayıf olduğunu gösteriyor" dedi.
 
İnsanlık Suçudur 
"Müslüman`ın başka bir müslümanın hatasını düzeltmesi gayet normal bir durumdur" diye belirten Bülbül "Bir vatandaş olarak herkes birbirlerini uyarabilir. Yanlışları varsa düzeltebilir. Böyle bir durumda arabasından inerek polislerin hatalarını söylemesi, polislerin de böyle bir durum karşısında dernek başkanını darp etmeleri insanlık suçudur. " dedi.
 
Halk Artık Korkusunu Yenmiş Durumda 
Bunların bu şekilde davranmalarının eskilere dayandığını söyleyen Bülbül "Geçmiş yıllarda devlet tarafından çoğu zaman halka karşı yıpratıcı tavırlar sergileniyordu. Bu nedenle halk polislerden korkuyor. Polis halka karşı ne tavırlar sergilese sergilesin yaşanan korku dolayısıyla halk tarafından herhangi bir tepki gelmiyordu. Halkın içine korku salmışladır. Bu korkunun, halkın yüreğinden çıkarılması gerek. Ancak şunu da görüyoruz ki halk artık yavaş yavaş korkusunu yeniyor. Çoğu durumda sesini çıkarabiliyor, hakkını arayabiliyor" diye konuştu.
 
Burhan Teke-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir