• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
Kozluk'ta arıcılık eğitimi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozluk Halk Eğitim Merkezi yoğun talep üzerine açılan bal sezonuyla birlikte Kozluklu arıcılara yönelik ‘Arıcılık Kursu’ açtı.

Kozluk’ta arıcılıkla ilgilenenlere yönelik teorik ve pratik eğitimin verilmesi öngörülen kursta, arıcıların bilgi ve becerilerini geliştirmesi de bekleniyor.

Kozluk ilçesinde, Halk Eğitim Merkezinde yaz aylarında açılan arıcılık kurslarına katılan arıcıların mesleklerinde daha bilinçli olduklarını belirten kurs yetkilileri, bölgede arıcılık yapanları düzenledikleri kurslara katılmalarını tavsiye etti.

Yıllarca arıcılıkla uğraşan ve birçok konuda gerekli bilgi ve donanıma sahip olmayan arıcılar olduğunu belirten kurs yetkilileri, ilçede teknik arıcılığın gelişmesi, bal veriminin artması, arı ürünlerinden daha fazla istifade edilmesi, arı hastalıkları ve zararlıları konusunda bilinçlenme, kaliteli bal elde edilmesi ve daha bilinçli bir arıcılık yapabilmesi açısından bilgi ve becerisi kazandırıldığını belirtti.

Kozluk Halk Eğitim Merkezinde verilen eğitimle; ilçede yok olmaya yüz tutmuş arıcılık mesleğinin canlanması,  bir zamanlar her evin bahçesinde bulunan arı kovanlarının geri kazandırılması, zengin bir bitki florasına sahip olan Kozluk dağlarından elde edilen kaliteli balın, ilçe ekonomisine katkı sağlaması ve karlı bir meslek olan arıcılığın yaygınlaşmasının amaçlandığı belirtildi. (Çetin Doyar-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir