• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`te besi yetiştiricilerine çevre uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde gübre atıklarından kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi ve bu konuda alınması gereken tedbirler Gaziantep Ticaret Borsasında görüşüldü.

Gaziantep`te besi çiftliklerinde katı ve sıvı gübre atıklarından kaynaklı yaşanan çevresel sorunların azaltılması amacıyla Gaziantep Valiliği koordinesinde oluşturulan komisyon, besi yetiştiricileriyle istişare toplantısında bir araya geldi.

Gaziantep Ticaret Borsası`nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, İl Jandarma Alay Komutanlığı adına Binbaşı Musa Menteşe, Besi üreticisi ve GTB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Satıl ile çok sayıda besi yetiştiricisi katıldı.

Besi yetiştiricilerinden çevresel faktörler konusunda duyarlı olmalarını isteyen Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, "Sektör temsilcilerimiz ülke ekonomisinin gelişimi noktasında oldukça zahmetli bir işi üstlenmekteler. Fakat bu iş üzerinde hassasiyetle durulmazsa ciddi çevre kirliliğine neden olmaktadır. Gerekli önemler alınmadığı takdirde oluşan atık su, hem yer altı hem de yer üstü kaynaklarını kirletiyor ayrıca çevrede koku ve görüntü kirliliği de oluşturuyor. Mevsim itibariyle bu konu daha da derinleşiyor."dedi.

Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan ise toplantıda yaptığı konuşmada, sektörel kaynaklı çevre kirliliğinin önüne ancak birlikte ortak hareket ederek geçilebileceğine dikkat çekti.

Gaziantep`te hayvancılığın gelişmesi noktasında önemli bir ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Karayılan, kentte şu an 50 baş üzerinde yaklaşık 363 işletmenin bulunduğunu ve bu işletmelerin daha da gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Besi işletmelerinde oluşan katı ve sıvı gübrelerin, başkasının tarlasına zarar vermeden planlı bir şekilde toplanması veya depolanması gerektiğini belirten Karayılan, bu konuda oluşturulan komisyon ile birlikte önümüzdeki günlerde tüm üretim tesislerinde incelemeler yaparak bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya İl Jandarma Alay Komutanlığı adına katılan Binbaşı Musa Menteşe de, besi çiftliklerinde çalışanların kimlik bilgilerinin bildirilmesi, olası hırsızlık olaylarına karşı alınacak tedbirler, şüpheli araçlar ve çevre kirliliğinden kaynaklı vatandaşlardan gelen şikâyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantı besi üreticilerinin sorunlarını ve beklentilerini ifade etmelerinin ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir