• DOLAR 32.557
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.494
  • ...
Şehit Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazı çıkışı Yeni camide kılınan cenaze namazına yoğun katılım vardı. Gıyabi cenaze namazının ardından, Hür Dava Partisi Malatya İl Teşkilatı tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı İl Başkan Vekili Hayrettin Tokat yaptı.

Basın  açıklamasında saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Tokat,” Diyarbakır`da faaliyet yürüten Yeni İhya Derneği Başkanı Aytaç Baran kardeşimizin şehit oluşunu büyük bir üzüntü ile ifade ediyoruz. Öncelikle bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yıllardır Türkiye`nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşayan Müslümanlar, Marksist ve Leninist zihniyetin baskısı altında yaşamaktadır.  HDP`nin dillerde barış ve PKK`nin tabanın ellerinde silah ile hareket etmesi, barışı mı gösteriyor? Bu durumu nasıl anlamamız lazım?Biz bunu açık ve net bir şekilde anladık ki, bu saldırı İslam`a yapılmıştır.Biz biliyoruz ki bu şehit edilen kardeşimiz hayatını İslam`a ve Kur`an-a adamıştı. Bu saldırıya sebep olanlar ise, her zaman meydanlarda barıştan bahsettikleri halde, hep kan akmıştır ve hedef olarak Müslümanlara saldıranlardır ve bunlar böyle bir saldırıya sebep oldular. Bu onların ikiyüzlü olduklarının göstergesidir. “ ifadelerine yer verdi.

HDP ve PKK sürekli İslam`ı hedef alıyor

PKK ve HDP`nin sürekli İslam`ı hedef aldığına değinen Tokat,  “Bizler parti olarak her zaman bu bölgede huzur olmasını isterken HDP/PKK ve benzerleri, sürekli İslam`ı hedef alarak, bölgede kaos ortamının oluşmasını istiyor. Hükümet ise, sözde çözüm süreci adı altında bölgeyi tamamen HDP/PKK ve bileşenlerine teslim etmiştir. Eğer barış isteyenlerden iseniz neden sizin tabanınızın olduğu yerlerde sürekli kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Sizce bu tesadüf mü? Bizler Hür Dava Partisi olarak, önceden bu tür olayların olacağını birçok kez dile getirdik, ancak bu hükümet tarafından kayda alınmadı ve görmezden gelindi.HDP/PKK sizin seçim çalışmalarınızda astığınız musluklardan kan akan afişlerde kendinizi net bir şekilde ifade ettiniz. Elbette Allah`u Teala bir gün sizin maskenizi düşürecek ve sizi rezil edecektir inşallah. Sizlerin kan ile beslendiği gayet açık ve nettir. Allah Müslümanların yardımcısıdır. Sizlerin bir hesabı varsa, elbette Allah`ın da bir hesabı vardır. Bu sizin yanınıza hem burada hem de ahrette kar kalmayacaktır. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Son olarak şehit edilen Aytaç Baran kardeşimizin ailesine ve dava arkadaşlarına başsağlığı diliyor ve kendisine Allah`tan rahmet diliyoruz” İfadelerine değindi.

Açıklamanın ardından halk sessiz bir şekilde dağıldı.       (Recep Fidancı-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir