• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
Kahramanmaraş`ta Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanlığı ile Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Kahramanmaraş İkra Der tarafından organize edilen ve Kahramanmaraş Platformu`nun da destek verdiği gıyabi cenaze namazı sonrası bir basın açıklaması yapılarak HDP/PKK telin edildi.

Diyarbakır`da PKK tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucunda vahşice katledilen Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran için Merkez Ulu Cami`de Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazını Bölgenin tanınmış Âlimlerinden Molla Cemal  Özdemir kıldırdı. Ulu Cami önünde toplanan kalabalık sık sık tekbir getirerek PKK/HDP`ye lanet yağdırdı.

Kılınan cenaze namazının ardından HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanlığı adına basın açıklamasını Avukat Cevdet Özdemir okudu.

Özdemir, “Selam olsun haktan yana kararlı duruş sahiplerine ve selam olsun hakkı üstün tutan tüm yüreklere. Allah`ın adını yüceltmek ve ümmetin onurunu korumak adına canlarını feda eden tüm canlara selam olsun.” Sözleri başladığı basın açıklamasında şunlar söyledi:

“ Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran kardeşimizi katleden cani ve hainleri lanetlemek, Aytaç ve diğer tüm şehitler için cenaze namazı kılmak ve ardından hep birlikte dua etmek için buraya toplandık. Şehit Aytaç'ın anne ve babasının, eşinin ve çocuklarının acılarını paylaşıyoruz. Onların perişan halleri, kardeşleri olarak bizlerin de yüreğini dağlamıştır.”ifadelerini kullandı.

“Caniler, gözdağı vermek istercesine cadde ortasında şehit Aytaç` ı çapraz ateşe tutmuşlardır”

İnsanlıktan mahrum hain ve cani karanlık güçlerin ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak adına işledikleri cinayetlerinden birini Diyarbakır`da faaliyet gösteren Yeni İhya Der Başkanın Aytaç Baran'ı şehit ederek gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Özdemir, “Caniler, gözdağı vermek istercesine cadde ortasında şehit Aytaç` ı çapraz ateşe tutmuşlardır. Bu eylem, toplumun inançlı kesime olan teveccühüne yönelik bir göz dağıdır. Bu eylem, bölgenin ve ülkenin istikrarını, huzurunu bozmaya yönelik bir eylemedir. Bu eylem, kırsaldaki faaliyetleri şehirlere taşıma eylemidir. Bu ve benzeri eylemlerle inançlı kesimin, özellikle gençlerin sabrı sınanmakta, toplum kin ve öfke ile doldurulmaktadır.”uyarısında bulundu.

“Böylesi bir ortamdan her kesimin zarar göreceği muhakkaktır”

Bu tür eylemlerle Türkiye`nin özellikle de Kürt kardeşlerimizin yaşadığı Güneydoğu Bölgesindeki istikrarın bozulması, dindar ve mütedeyyin insanların bölgeden uzaklaştırılmasının amaçlandığının altını çizen Özdemir, “Bölgede alevlenecek çatışma ve oluşacak istikrarsızlığın kimseye bir faydası olmayacaktır. Böylesi bir ortamdan her kesimin zarar göreceği muhakkaktır. Kavmiyetçilik ve mezhepçiliğin her türlüsünü reddediyoruz. Türkiye topraklarında yüzyıllarca, Müslüman`ı, Hristiyan`ı, Yahudi`si,Türk`ü, Kürd`ü, Arab`ı hep bir arada adalet ve barış içerisinde yaşamışlardır.”şeklinde konuştu.

“Bu karanlık odakların en iyi bildikleri şey öldürmektir”

Son yıllarda sözden,  haktan ve hukuktan anlamayan, gücünü silahtan, kurşundan ve ölümden alan karanlık güçler türediğini belirten Özdemir, “Bu karanlık odakların en iyi bildikleri şey öldürmektir. Aytaç Baran kardeşimizi katleden her kim veya kimler ise, onları lanetliyoruz. Yaptıkları zulümdür, vahşettir, insanlık dışı bir eylemdir. HDP ve onun destekçisi PKK`yı akli selim davranmaya davet ediyoruz. Zira yaptığı ve yapacağı suikast ve eylemlerle halkın kin ve nefretini kazanmaktadırlar. Bu eylemlerle halkı sindireceklerine ve güç kazanacaklarına inanıyorlarsa yanılıyorlardır. Bu tür eylemlerle asla hakimiyet kuramayacaklardır. Bu şekilde halkın kin ve nefretini kazanarak bir yere varamayacaklardır.”dedi.

“Davaları Kürtlükse şehit ettikleri insan da Kürttür”

Bölgede yaşanan   olayları asıl olarak HDP/PKK`nın aydınlatması gerektiğini belirten Özdemir, “Davaları Kürtlükse, şehit ettikleri insan da Kürttür.  İdeolojik hâkimiyetse Kürt Halkı bunu hiçbir zaman tasvip etmeyecektir. Eğer bu eylemi gerçekleştirenler kendileri değil istihbarat örgütleri ise, ya da onların tabirleri ile içlerindeki hainlerse ve olayı provokasyon amaçlı gerçekleştirmişler ise bunu açıkça ortaya koymaları gerekir. Aksi halde her defasında işin içinden sıyrılmaya çalıştıkları politikaları bundan sonra tutmayacaktır.”diye konuştu.

 Barış ve huzurun tesisi için YDG-H çetelerinin eylemlerine sessiz kalmanın da doğru bir davranış olmadığını belirten Özdemir son olarak şu ifadeleri kullandı.

“Bölgedeki inançlı ve mütedeyyin insanların güvenliğini sağlamak şarttır. Ne olursa olsun bir grubun veya örgütün şehirlerde terör eylemlerine girişip suçsuz vatandaşları katletmeleri kabul edilemez. Şu da iyi bilinmeli ki söz konusu gruplar başkaların varlığına tahammül edemezlerse belli bir süre sonra başkaları da onlara tahammül edemeyecektir. Kanla beslenen bir canavar var ise bu canavarı durdurmak hem toplumun hem devletin görevidir. Eylem basit bir eylem değildir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin en kısa zamanda yakalanarak hesabının sorulması gerekir. Bu vesileyle şehit edilen Aytaç kardeşimize Allahtan rahmet başta onun anne babası, eşi ve çocukları olmak üzere tüm sevenleri ve Müslüman kardeşlerine sabrı cemil diliyoruz.”  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

                                                                                              












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir