• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
 Aytaç Baran`ın öğrencileri,`Yolu yolumuzdur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da uğradığı silahlı saldırı sonucu vahşice katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın Kuran-ı Kerim dersi verdiği öğrencileri, Baran`ın kendilerine bıraktıkları büyük mirasa sahip çıkacaklarını ve onun yolundan gideceklerini  dile getirdiler.

“Bize bıraktığı emanete sahip çıkacağız”

Küçük yaşlarda babasının kendisini Aytaç Baran`a teslim ettiğini söyleyen Hamza Arzu, Baran`ın kendisine hiçbir zaman kızmadığını, hep şefkatli davrandığını söyledi.

Olayı duyduğunda iş yerinden olay yerine koştuğunu söyleyen Arsu, “Olay yerine geldiğimde çok geç olmuştu. Aytaç ağabey, Şehit olmuştu. Yıkıldım o an. Ancak kendimizi topladık. Biz onun öğrencileri olarak, onun yolundan devam edeceğiz. Onun sürdürdüğü davaya tutunacağız. Onun bize bıraktığı emanete sahip çıkacağız.Yolu yolumuzdur.” dedi.

“Aytaç Baran Şehit olmadan bize namaz kıldırdı”

Aytaç Baran`ın öğrencilerinden Muhammed Yusuf Aslan, Baran`ın Şehit olmadan önce kendilerine Kuran`ı Kerim dersi verdiğini, daha sonra  öğrencilerini alıp camiye öğle namazını kılmak için gittiğini belirterek,  “Namazı beraber kıldık. Bize derneğe gitmemizi söyledi. Ardından o da derneğe geldi. Aradan bir saat zaman geçtikten sonra dışarı çıktı. Ardından birkaç dakika sonra silah sesleri geldi. Havai fişek sandık. Daha sonra öğrendik ki, Aytaç hocamız vurulmuş. Gittiğimizde kanlar içerisinde yerdeydi. Hastaneye kaldırıldı. Ardından şehadet haberi geldi. Çok üzüldük.” Dedi.

“Dünyamızı yıktılar”

Aytaç Baran`ın her zaman öğrencilerinin iyiliğini istediğini söyleyen Muhammed Hüseyin Avcı ise, Baran`ın çok cömert olduğunu ve hep tebessüm ettiğini belirtti.

Avcı, “Gençlere özellikle camiyi tavsiye ederdi. Camilere gidip ders vermemizi isterdi. Dinimizi öğrenmemizi isterdi. Herkes onu yaptığı hayırlı işlerle tanırdı. Yetimlerin yüzünü güldürürdü. Olayı duyduğumuzda olay yerine gittik. Kanlarını gördük. Ardından Şehit haberi geldi. Dünyamız yıkılmıştı sanki. Karıncayı bile incitmeyecek bir adama kim kıyar?” diye sitem etti. a(M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir