• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
`Ne dünkü ne de bugünkü katliamları unutmadık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazafalar Cemiyeti Bursa Şubesi ve Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü, Diyarbakır`da düzenlenen silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran suikastı ile ilgili basın açıklaması yapıp gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Bursa Ulu cami bahçesi Orhangazi Parkı`nda düzenlenen programda platform sözcüsü Adnan Alınç bir konuşma yaptı. Alınç konuşmasında şehit Aytaç Baran hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.

‘Kahrolsun PKK,` ‘Aytaç Baran onurumuzdur` şeklinde sloganların atılıp, tekbirlerin getirildiği basın açıklamasını Eğitimci Abidin Gökhan okudu.

Gökhan`ın yaptığı basın açıklamasında PKK/HDP çetelerinin yıllardır Müslüman kürt halkına yaptığı katliamların unutulmadığına dikkat çekildi.

Sözlerine Kur`an-ı Kerim`den ayetlerle başlayan Gökhan, Diyarbakır`ın bir civanmerdini, yiğidini, şahadet aşığı bir muallimini daha Allah`a takdim ettiğini belirterek, “Aytaç Baran, zalimler tarafından kurulan karanlık pusuyla uğradığı silahlı saldırıda, aziz kanı toprağa dökülmüş, ilahi dergâha şehadet şerbetini içerek Rabbinin huzuruna çıkmıştır.”dedi.

“Şehid Aytaç, fakirlerin, gariplerin ve yetimlerin elinden tutan guraba dostuydu.”

Şehidin hayatından kesitler sunan Gökhan, “Diyarbakır`ın varoşlarında hayata tutunmaya çalışan fakirlerin, gariplerin ve yetimlerin elinden tutan, sofralarına ekmek, gönüllerine sevgi taşıyan fakir ve guraba dostuydu. Hz. Muhammed`in (sav) sünnet-i senniyesini kendisine örnek edinen, Peygamber aşığı bir mü`min olan Şehit Aytaç Baran, yaptığı hizmetlerden dolayı işkencelerde Bilal, zindanlarda Yusuf, zalimlerin tehditleri karşısında Hüseyin olup direnmiş ve en nihayetinde ölümlerin en güzeli olan şahadet tacını takarak Rabbine kavuşmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Kim ne yaparsa, ne ekerse onu da biçecektir.”

PKK/HDP`nin geçmişte yaptığı katliamların unutulmadığına da vurgu yapan Gökhan, “Bizler için şehadet Rabbimize şükrümüzün en büyük ifadesiyken zalimler de şunu bilsinler ki, yaptıkları katliamlarla asla amaçladıkları hedeflere ulaşamayacaklardır. Kurmuş oldukları tuzakları Allah başlarına geçirecek, hesaplarını tersyüz edecektir. Akıttıkları kanımızdan oluşan deryada, muhakkak ama muhakkak boğulacaklardır. Karanlığın askerleri zannetmesinler ki kardeşlerimizi katletmelerini unutacağız. Ne dünkü ne de bugünkü zulüm ve katliamları unutmadık unutmayacağız. Ve kim ne yaparsa, ne ekerse onu da biçeceğini hatırlatırız.”şeklinde konuştu.

“Zulme karşı ayağa kalk. Kardeşine sahip çık”

Son olarak Türkiye`deki tüm kurumlara da çağrı yapan Gökhan, “Bu münasebetle, Türkiye`deki tüm İslami camia, cemaat ve STK`ları ‘Zulme karşı ayağa kalk. Kardeşine sahip çık` sloganıyla kitlesel basın açıklamaları yapmaya çağırıyoruz. Zalimlere pervası olmayan tüm kardeşlerimizi, bu çağrımıza icabet etmeye davet ediyoruz.”şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

Program Mehmet Şah Mikyas Hoca`nın okuduğu duayla  son buldu.(Zeki Aras –İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir