• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
İstanbul`da PKK Çetelerine Lanet Yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbekir`de silahlı saldırı sonucu şehit edilen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için İstanbul Fatih Camii`nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından Fatih Camii avlusunda toplanan Müslümanlar Aytaç Baran`ın katledilmesini telin etti. Hüda Par mensuplarının yanı sıra çeşitli İslami sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı etkinlikte “Kahrolsun PKK” ve “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem” “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!” “Allahu Ekber Muhammed Rehber” “Şehit Aytaç Yolun Yolumuz” şeklinde sloganlar atıldı.

Gıyabi cenaze namazının ardından grup adına açıklama yapan Hüda Par İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “En son yaklaşık 8 ay önce Kobani bahanesiyle şehit edilen Yasin Börü ve diğer kardeşlerimiz için bir araya gelmiştik. Bundan yaklaşık 8 ay sonra sevgili kardeşimiz Yasin Börü`nün hocası Aytaç Baran için bugün bir araya geldik. Ben o kardeşimizi çok yakından tanımadım ancak onu tanıyanlar onun ahlakı Hazreti Osman`ın ahlakı, onun cesareti Hazreti Ömer`in cesaretini temsil ettiğini söylüyorlar. Ben buradan Aytaç Baran kardeşime Rabbimden rahmet diliyorum. Şehadetinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.

Yaşanan olayın “kardeş kavgası” olmadığını belirten Elibüyük, “Değerli Müslümanlar son yaşanan olayları bölgede sanki bir kardeş kavgasıymış gibi yansıtanlar ve ortaya koyanlar var. Hayır, bu bir kardeş kavgası değil. Nasıl Habil ile Kabil`in davası kardeş kavgası değilse, Hak ile Batıl arasındaki kavga ise bugün burada yaşanan kavga da Hak ve Batıl arasındaki bir kavgadır. Biz orada Müslüman kardeşlerimiz, Aytaç Baran gibi kardeşlerimizin Hakkı ayakta tutabilmek için bu uğurda gerek zindanlarda gerek canlarını feda ederek bir mücadele veriyorlar” diye konuştu.

2005 yılından bu yana PKK çetelerinin başta HÜDA PAR bağlantılı sivil toplum kuruluşlarına 500 saldırı düzenlediğini ifade eden Elibüyük, bu saldırıların bazılarının ölümle neticelendiğini ve çak sayıda mensuplarının katledilmesine rağmen güvenlik güçlerinin ve yargının üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmediğini ifade etti. Elibüyük, bu noktada hükümete de eleştiriler getirdi.

Ardından konuşan Abdullah Aslan ise HDP ve Selahattin Demirtaş`ın barış elçisi gibi şişirildiğini belirterek bu yapının şiddete tapan ve eli kanlı olduğunun gizlenmeye çalışıldığını ifade etti. Seçimlerdeki PKK baskısına da dikkat çeken Aslan, saldırıya uğrayan taraf olmalarına rağmen güvenlik güçlerince mensuplarına ve kuruluşlarına operasyon düzenlenmesini eleştirdi. Aslan, Müslümanların elbette ki, kendilerini savunmak durumunda olduklarını ve saldırılara direneceklerini söyledi. Aslan, sözlerini bölgedeki Müslümanların yalnız bırakılmaması gerektiğini hatırlatarak bitirdi.

Sık sık tekbirlerin getirildiği ve PKK aleyhine sloganların atıldığı etkinlik konuşmaların ardından sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir