• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...

Siirt’in Şirvan ilçesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt İl Müdürlüğü ile Şirvan Kaymakamlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilk kez açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan otuz girişimci adayına törenle girişimcilik belgesi verildi.

Şirvan Kaymakamı Mehmet Öztürk katıldığı törende yaptığı konuşmada, ilk kez ilçede Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin açıldığını, bu eğitimi başarıyla tamamlayan otuz kişinin on üçünün bayan olmasının sevindirici olduğunu belirterek, girişimci adaylarının yeni işletmeler açarak ilçedeki istihdam sorununa katkı sağlayacağını belirti.

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ise yaptığı açıklamada, bu eğitimler ile girişimci kültürünün oluşmasını, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunların temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirterek bu vesileyle başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amaçladıklarını söyledi.

Erkılıç, girişimci adaylarını yeni işletme kurdukları zaman KOSGEB’in Yeni Girişimci desteğine başvurma hakkı elde ettiklerini söyledi. (Muhammed Dayan İLKHA)