• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
`Namluların ucunu halka rahat çevirebilmek için mi meclise gittiniz?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran`ın katledilmesiyle ilgili Muş`ta düzenlenen gıyabi cenaze namazı ve yapılan basın açıklamasında konuşan Hür Dava Partisi Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, Kemalizmin yıllardır yapamadığını PKK/HDP`nin yaptığını söyledi.

Geçtiğimiz Salı günü Diyarbakır'da insani ve İslami faaliyetler yürüten Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın suikast sonucu katledilmesi, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Muş İl Başkanlığı tarafından sert bir dille kınandı.

Cuma namazından sonra Muş Belediyesi önünde toplanan halk, Aytaç Baran için gıyabı cenaze namazı kıldı. Cenaze namazının ardından bir basın açıklaması yapılarak, yaşanan suikast protesto edildi.

Basın açıklamasını Muş HÜDA PAR il Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan okudu. PKK`nin İslam`a hizmeti kendine gaye edinen bütün yapılara düşman olduğunu söyleyen Çağlayan, “Kürdistan coğrafyasında insanlığa ve İslam`a hizmeti kendisine gaye edinmiş bütün yapılanmaları kendisine düşman gören ve onları ortadan kaldırmaya çalışan alçak zihniyet ve onun temsilcileri tarafından daha önce de onlarca kardeşimiz katledildi. Henüz bir kaç ay önce 6 -8 Ekim olaylarında halkı sokağa davet edip onlarca Kürt gencini, seçimlerden önce de Şırnak'ın İdil ilçesinin Xanıkê köyünde Abdulcelil Talayhan ve Mehmet Şerif Şimşek kardeşlerimizi şehit ettiler. Yine Hakkâri`de sırf İslami hassasiyetlerinden dolayı iki üniversite öğrencisi PKK tarafından kaçırıldı ve bu gençler halen PKK tarafından alıkonulmakta. Bununla da yetinmeyen cani ve alçak zihniyet, bir kaç gün önce Diyarbakır'da ömrünü İslam`a hizmet etmeye adayan Yeni İhya-Der Başkanı ve partimizin üyelerinden olan Aytaç Baran kardeşimizi yapılan suikastla kalleşçe vurup şehit etti.” dedi.

Seçim çalışmalarında PKK/HDP`nin sürekli Müslümanlara saldırı ve tehditlerde bulunduğunu söyleyen Çağlayan, yapılan tüm saldırılara rağmen halkın huzurunun kaçmaması için karşılık vermediklerini ve sürekli olarak sağduyu çağrılarında bulunduklarını ifade etti.

 “Kemalizmin yıllardır yapamadığını PKK/HDP yapıyor”

PKK`nin bugüne kadar 50 bin kişinin ölmesine sebebiyet verdiğini söyleyen Çağlayan, “Bugün geldikleri nokta itibariyle siyasi hedeflerine ulaşmak adına önce Zilan`da Müslüman Kürtlerin katillerinin torunlarıyla kol kola girdiler. Yetmedi, Allah tarafından lanetlenmiş Lut Kavminin modern temsilcileriyle kaynaştılar. O da yetmedi,  son olarak ateist Kemalist zihniyetle birlik oldular. Kemalizmin yıllardır yıkamadığı Kürdistan'ın İslam kalesini PKK ve uzantıları, Kürt halkının sözde temsilciliği ve özgürlüğü adı altında halkımıza empoze etmeye çalıştıkları kominizle içerden yıkmaya çalışıyorlar. Mitinglerinde, toplantılarında Müslümanların ve Kürtlerin katillerinin flamalarını ve posterlerini taşıyorlar. Soruyoruz bu zihniyete, siz bunca kanı bunun için mi döktünüz. Kürt gençleri, Cihangir ve Etiler`deki azgın zümre ve LGBTİ sapkınlarına mı kurban edildi.” ifadelerini kullandı.

“Namluların ucunu halka rahat çevirebilmek için mi meclise gittiniz?”

Çağlayan, “Barış ve demokrasi sözcüklerini dillerine adeta pelesenk edinen, batıda cici çocuk rolüne bürünüp, Kürdistan'da asli hallerine rücu edip kan içici vampirlere dönüşen bu kiralık zihniyet, anlaşılan o ki, efendilerinin gözüne girmek ve onlardan aferin almak için Kürdistan'da kendilerinden olmayan, kendileri gibi düşünmeyen herkesi sindirme ve yok etme eylemine girmişlerdir. Bir kaç gün önce bu meydanda sözde seçim başarılarını kutlamak üzere bir araya gelen kitleye hitaben konuşan ve henüz yeni seçilen HDP Muş Milletvekilinin silahın ucuyla konuşarak  ‘Hepinizi buralardan süreceğiz. Buralardan defolup gideceksiniz`  sözü, bunların zihin kodlarını açıkça ele vermektedir. Siz namluların ucunu bu halka daha rahat çevirebilmek için mi halktan destek istediniz ve meclise gittiniz? Ey halkımız, bu despot zihniyet güçlendikçe zalimleşiyor, barış dedikçe savaş çığırtkanlığı yapmış oluyor.” dedi.

“HÜDA PAR olarak bizim payımıza hep ölüm ve zulümler mi düşecek?”

Nerede bir gerginlik veya çatışma varsa bunun bir tarafının PKK olduğunu söyleyen Çağlayan, “Halkı, mazlum insanları katletmenin adı ne zamandan beridir ‘Serhildan` olmuş? 27 Aralık 2014'te Cizre'de çoğunlukla üyelerimizin bulunduğu Nur Mahallesini ağır ve uzun namlulu silahlarla neden 10 saat ateş altında tutup ve sonrasında bir üyemizi katlettiler? 30 Mart yerel seçimleri sürecinde Diyarbakır Dicle ilçe Başkanımızı neden kaçırdılar. Köylerdeki üyelerimizi neden kurşunladılar? IŞİD`in Musul sonrası Kürdistan'a yönelmesine karşı çıktığımızı defalarca belirtmemize rağmen, PKK-HDP gençlere ve tabanına bizi neden IŞİD'çi gösterir ve her fırsatta saldırtır? Bu zehirleyici üsluptan neden vazgeçmezler? Evet, size soruyorum; HÜDA PAR olarak bizim payımıza hep ölüm ve zulümler mi düşecek? Ortalama iki haftada bir taziye mi kabul edeceğiz?” şeklinde konuştu.

Yaşanan bütün bu olaylarda AK Parti'nin büyük ölçüde payı olduğunu belirten Çağlayan, AK Partinin bugüne kadar olayların faillerini ortaya çıkarmadığı için bu şer odaklarının cesaretlendiğini ve bu kanın dökülmesine zemin hazırladığını söyledi. (Mustafa Bikeç – İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir