• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
Uzmanlardan öğrenci ve velilere karne uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılını tamamlayan yaklaşık 17 milyon 559 bin öğrenci bugün karnelerini aldı. Karne almanın heyecanını yaşayan öğrencilere ve velilere uzmanlardan önemli uyarılar geldi.

‘‘Karne durumu ne olursa olsun öğrenciye kızmamalı, fiziksel ve sözlü şiddete maruz bırakmamalıyız.`` diyen Psikolog-Rehber Öğretmen Ahmet Bora, “Karnesi kötü olan çocuklarımız ile oturup bu duruma neden olan etkenler üzerinde durulmalı, zayıf olan derslerinin düzeltilmesi için de destek sağlanmalı, bu da belirli bir program dâhilinde yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

‘‘Karne durumu iyi olan öğrenci rehavete kapılmamalı.``

Karne durumu iyi olan öğrenciler ise kendilerini tamamen rehavete kaptırmamalı, yaz tatili boyunca yıl içerisinde görmüş olduğu dersleri tekrar etmesi gerektiğini belirten Bora, ‘‘Gelecek yıl sınava girecek olan öğrenciler ise tatili fırsat bilip eksik olan ders konularını gidermek için çalışmalıdır.`` diye konuştu.

Bora son olarak, ‘‘Ancak karne durumu ne olursa olsun öğrencilerin belirli bir süre ile de olsa tatil yapmalarına imkân sağlanmalıdır.`` dedi.     (Sacit Pişgin-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir