• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Suriyelilerin okulunda karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kurulan ve Suriye müfredatına göre eğitim veren okulda eğitim öğretim gören 800 öğrenci, 2014-2015 eğitim öğretim yılını bu gün aldıkları karne ile bitirdi.

3’ü Türk 22’si Suriyeli öğretmen olmak üzere toplam 25 öğretmenin ders verdiği okulda yapılan karne törenine  Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, Halk Eğitim Merkezi müdürü Mehmet Hadi Gökdemir ve çok sayıda Suriyeli veli katıldı.

Yılsonu törende Suriyeli en başarılı 50 öğrenciye 100’er TL ödül verilirken öğrencilerin ailelerine temizlik paketi hediye edildi. Ayrıca en başarılı 50 öğrenciye de bu yaz İstanbul gezisi müjdesi verildi.

İlçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in Türkçe yaptığı konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç tarafından Kürtçe ve Arapçaya çevrildi.

2014-2015 eğitim öğretim yılının sonuna gelindiğini ve Suriyelilerin bir kardeş olarak kendileri için çok çok önemli  olduğunu belirten Kaymakam Ermiş, “Kızıltepe olarak en büyük isteğim okul idarecilerinden Kızıltepe’deki Suriye okulunun çok başarılı olmasıydı. Bunun da haberini aldım. ‘Buradaki okulumuzda başarı seviyesi Suriye’deki okul ortalamasının da daha üstündedir’ dediler. Bu da bizi ayrıca gururlandırdı.” ifadelerini kullandı.

Suriyeliler olarak her zaman için kendilerine pozitif ayırımcılık yaptıklarını belirten Kaymakam Ermiş, “Başarılı öğrencilerimizi performanslarından dolayı kutluyorum. Öğretmenlerine teşekkür ediyorum ailelerine selam ve hürmetlerimi iletiyorum. “ dedi.

Törende Arapça ve Kürtçe konuşma yapan Suriyeliler Okulu müdürü Hasan Halid, Devlete ve Kızıltepe Kaymakamına kendilerine yapılan katkılardan dolayı teşekkür etti.  (Mehmet Aslan-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir