• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
İskenderun`da Aytaç Baran`ın katillerine lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İskenderun`da faaliyet yürüten İlim-Der, Diyarbakır`da düzenlenen silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran için kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Kaptan Paşa Camii`nde Cuma namazının ardından hemen yan tarafında bulunan Boyacılar Parkı`nda basın açıklaması düzenlendi.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlanan basın açıklamasında, “Şehid Aytaç Baran Yolun Yolumuzdur”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem”, “İskenderun`dan Amed Şehitlerine selam” pankartlarını taşıyan kalabalık PKK/HDP`ye lanet okudu.

Basın açıklamasını okuyan İlim-Der Başkanı Halil Duvarcı, “Eğer bizlerin ölümleri, İslam`ın ve toplumun maslahatı icabı görmezlikten gelinmesi gerekiyorsa, vallahi biz İslam ümmetinin yetimleri olarak çoluk-çocuğumuzla beraber bin defa ölmeye razıyız.” dedi.

“Bu mücadele Filistin ile İsrail arasındaki mücadele kadar berraktır”

Duvarcı, “Allah`a yemin olsun ki Filistin ile İsrail arasındaki mücadele ne kadar berrak ise Güneydoğudaki Müslümanların mücadelesi de o nispette berraktır. Bizler her zaman siyasilere şunu anlattık; Bu HDP-PKK ahlak ve kural tanımaz. Bu örgüt güçlü olduğu yerde kendisinden başka kimseye yaşam hakkı tanımaz. Bunların batıda insancılık oynadığına bakmayınız. Bunların kendi fikrinden başka hiçbir fikre tahammüllü yoktur.” dedi.

“Çözüm süreci ile beraber HDP`yi güçlendirdiniz”

Çözüm süreciyle beraber uygulanan yanlış politikalar sonucu bütün bölgede PKK/HDP`nin güçlendirildiğini belirten Duvarcı, “Güç kazandıkça Müslümanların kanı döküldü. Güneydoğudaki Müslümanlar adeta PKK`nın insafına terk edildi. ‘Çözüm süreci ile beraber HDP`yi güçlendirdik. Bundan da pişman değiliz` diyenlerin, Şehit Aytaç`ın kanında elleri vardır. Vallahi Allah`ın huzurunda o Şehidin 3 yetimi yakanıza yapışacaktır.”  şeklinde konuştu.

“Ey PKK/HDP aklını başına al”

Duvarcı, “Ey bizlerle savaşan zavallılar! Bizler, güller içerisinde zevk-u sefanın, makam ve şehvetin olduğu bir dünyayı sevmedik. Bunları bize vaat edenleri de sevmedik. Bizler, Allah`ı, Peygamber`i ve İslam`ı sevdik. Kur`an`ca yaşamayı ve Kerbela`da can vermeyi sevdik. Bizler Allah için ölmeyi sevdik. Ey PKK/HDP aklını başına al, bölgenin izzetli Müslümanları dün sana boyun eğmedikleri gibi bugün de sana boyun eğmeyecekler. Bölgenin izzetli Müslümanları Allah`tan başka kimseye boyun eğmedi, bundan sonra da eğilmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

“Tek neferimiz kalıncaya kadar bu bölgeyi size teslim etmeyeceğiz”

Tarihten ders ve ibret alınması gerektiğini söyleyen Duvarcı, “Sizden önce, sizin gibi nice zalimler, Nemrutlar da Allah ve dini ile savaştılar. Tarihin çöplüğünde kayboldular. Rezil ve rüsva oldular. Siz de rezil olacaksınız. 90`lı yıllarda ve 6-8 Ekim`de bunu denediniz ama başaramadınız, bugün de başaramayacaksınız. Ruhumuzu elinde tutan zata yemin olsun ki, tek neferimiz kalıncaya kadar bu bölgeyi size teslim etmeyeceğiz. Bizim davamız iman davasıdır. Bizim davamız Kur`anî yaşam ve Peygamber davasıdır. Bu hayalleriniz kursağınızda kalacaktır.” diye konuştu.  (Fikret Kavgalı-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir