• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...
SON DAKİKA
Midyat'ta karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat ilçesinde anaokulu, İlkokul, ortaokul ve liseler 2014-2015 Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle beraber bu gün karnelerini alarak üç aylık yaz tatiline girdiler.

Midyat’ta karne heyecanı yaşayan öğrenciler yorucu bir eğitim yılının ardından tatile girmenin sevincini yaşadılar.

Bu gün karne heyecanı yaşayan lise son sınıf öğrencilerini ise tatilin daha ilk gününde 13 – 21 Haziran tarihleri arasında 5 oturum da yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)   telaşı sardı.

Anaokulu, İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bugün aldıkları karnelerinin yanı sıra bazı öğrenciler aldıkları teşekkür, takdir, onur ve iftihar belgeleri ile öğretmen ve ailelerini gururlandırdılar.

Sezonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü İsmail Oğuz, Midyat’ta eğitim öğretim veren yeni Anaokullarına ihtiyaç duyduklarını, temennilerinin, yaşadıkları sıkıntıları bu tatil sürecinde giderilmesi olduğunu söyledi.

Oğuz, “Özellikle Estel girişinde nüfus yoğunluğunun artmasıyla o çevrede anaokuluna ihtiyaç var.  Bu konuda gerekli makamlara müracaatımızı yaptık.   0 -6 yaş grubu çocukların eğitiminin kaliteli olması gerekir.  Bunu yapabilmek için güzel ve geniş anaokullarının olması gerekir.” dedi.

Tatilde yapılması gerekenler hakkında da öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunan Oğuz, çocukların yaz tatili süresince özellikle kitaplar aldırdıklarını ve anne babaların bu süre içerisinde de çocuklarına karşı ilgiyi kesmemelerini tavsiye etti.

Oğuz, “Anne babaların Kur’an-ı Kerim öğrenme yaşında olan çocuklarını Kuran kurslarına göndermelerini tavsiye ediyoruz. Onları başıboş bırakmayıp sürekli oyuna dalmalarına engel olmalarını söyledik kendilerine.  Bu şekilde inşallah önümüzdeki sezonda da güzel şeyler yapmaya çalışacağız.  Son olarak bize yardımcı olan ve destek veren velilerimize teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.

Üç ay devam edecek olan yaz tatili, 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında başlayacak olan eğitim ve öğretime uyum programıyla son bulacak ve öğretime tam olarak 14 Eylül 2015 Pazartesi günü geçilecek. (Süleyman Tunç  / İLKHA )





















Bu haberler de ilginizi çekebilir