• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Baran`ın katledilmesi Ağrı`da lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Ağrı il Başkanlığı tarafından Merkez Camii`nde Cuma namazından sonra Diyarbakır`da faaliyet yürüten Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın PKK tarafından katledilmesini, düzenlediği basın açıklaması ile lanetledi.

Cuma namazından sonra cami avlusunda Aytaç Baran için önce gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra HÜDA PAR Ağrı il Başkanı Şaban Gökhan basın açıklamasını okudu. Açıklamanın yapıldığı sırada sık sık ‘Zalimler için yaşasın Cehennem`, ‘Müslüman uyuma kardeşine sahip çık` gibi sloganlar atıldı.

“Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler` demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz.” ayeti ile açıklamasına başlayan Şaban Gökhan, “9 Haziran Salı günü Diyarbakır`da Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Yeni İhya-Der Başkanı ve aynı zamanda Hür Dava Partisi üyesi olan Aytaç Baran Hoca`ya PKK`nin Diyarbakır`daki şehir çeteleri tarafından pusu kurularak hunharca şehit edilmiştir. Şehit Yasin`in hocası Aytaç Baran`ın şahadetini tebrik ediyoruz. Kederli ailesine ve dava arkadaşlarına Allah`tan sabr-ı cemil diliyoruz.” dedi.

“Halkın huzuru kaçmasın diye yıllardır sabrediyoruz”

Yıllardır kendilerine yönelik saldırıların olduğunu ve saldırıyı yapanların kendilerini mağdur olarak gösterdiklerini söyleyen Gökhan, “ Yıllardır halkına hizmet eden Peygamber Sevdalıları her zaman bu saldırılara uğramıştır. Bu saldırılar bize yönelik olmasına rağmen hep biz suçlandık. Zalimler hep kendilerini mağdur olarak gösterdiler. Bizler halkımızın huzuru kaçmasın diye yıllardır sabrediyoruz. PKK ve siyasi uzantılarına bu saldırılardan vazgeçmelerini yıllardır söylüyoruz. Kürtler arası bir çatışmanın zararının yine en çok Kürtlere olacağını defalarca anlattık. Fakat PKK ve bileşenleri, Kürdistan'ın dört parçasında da Kürt kanı akıtmaktadır. Akıtılan bu kanlar halk tarafında ciddi bir tepki ile karşılandığı vakit hemen ‘Biz yapmadık provokatörler yaptı` yalanına başvuruyorlar. Eğer gerçekten de bu işi yapanlar provokatörler ise o vakit provokatörler sizi ele geçirmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Akıtılan kanların en büyük sorumlusu hükümettir”

Açıklamasında katliamlardan hükümetin de sorumlu olduğu belirten Gökhan, yapılan saldırılan hiçbirinin aydınlatılmadığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan hükümete de sesleniyoruz. Bu akıtılan kanların en büyük sorumlusu da sizsiniz. Zira ‘çözüm süreci` adı altında bu zihniyeti siz palazlandırdınız ve Kürt halkının başına bela ettiniz. Bölgenin tek temsilcisi sanki PKK ve uzantılarıymış gibi kabul ettiniz. Müslüman halkı bir kenara attınız. Bölgedeki İslami cemaatleri, STK`ları ve kanaat önderlerini dinleme ihtiyacını duymadınız. Kürt halkının insani ve İslami haklarını PKK`nın silah bırakması şartına bağladınız. PKK de kendini Kürt halkının tek temsilcisi gibi görüp hareket etmiş, kendisine muhalif kim varsa onları sindirme ve yok etme yoluna gitmiştir. Bu saldırıları da kendisinden başka kimseyi kabul etmeyen tekçi zihniyetini hâkim kılma için yapmaktadır. İşlenen cinayetleri, adam kaçırmaları, haraç ve yol kesmeleri, yakıp yıkmaları, bölge esnafının malını yağmalamalarını devletin kolluk güçleri hep seyretmiştir. Yapılan saldırıların hiçbir tanesi aydınlatılmamıştır. Kolluk güçleri ne işle meşguller. Yoksa Müslümanları fişlemekle mi meşguller. Kolluk güçleri ve adli merciler yapılan bu saldırıları aydınlatmayacaksa ne işe yarıyorlar. Bununla beraber yapılan son seçimde polis ve asker lojmanlarının bulunduğu seçim sandıklarında, HDP`nin büyük bir farkla önde çıkması ise ilginçtir.”

“Kürt halkı zulme karşı tarih boyunca hep dimdik durmuştur”

Gökhan, “Halkımız bu tekçi zihniyete tepkisini göstermelidir. Müslüman Kürtler PKK'nin ne olduğu belli olmayan zihniyetine asla teslim olmadı olmayacaktır. Kürt halkı zulme karşı tarih boyunca hep dimdik durmuştur. Halkımız da şahit olmaktadır ki, PKK ve bileşenleri hiçbir yere huzur ve refah götürmemiştir. Bilakis hâkimiyet kurdukları bölgelerde halkın payına kan, gözyaşı ve sürgün düşmüş, huzur ve refah kalmamıştır. Bunun en net örneği PKK`nin bileşeni PYD`nin hâkim olduğu Suriye Kürdistan`ından kendisi gibi düşünmeyen 500 bin Kürt`ü yurdundan sürgün etmesidir. Aynı şekilde Türkiye Kürdistan`ında da yaşanan huzursuzluklar ve kaos ortamı dolaysıyla her sene binlerce Kürt batı illerine göç etmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Ahlaksızlığı Kürt gençlerinin arasında yayılması için çalışanlar sizin dostunuz değildir”

Basın açıklamasının sonunda Ağrı halkına seslenen Gökhan, “ Şehit Yasin Börü`nün hocası olan Şehit Aytaç Baran ve onun arkadaşları olan bizler,  sizin dostunuzuz. Dünya ve ahiret iyiliğinizi istiyoruz. Şehit Aytaç Baran Kürt gençlerini kötü yollardan uzaklaştırıp ahireti için gece gündüz çalışmış ve Şehit Yasin Börü gibi binlerce gence Kur`an dersi vermiştir. Kürt gençlerinin ahireti için çalışanlar mı yoksa erkek erkeğe ilişkiyi meşru görenler mi sizdendir. Ahlaksızlığı Kürt gençlerinin arasında yayılması için çalışanlar sizin dostunuz değildir.” dedi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir