• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
 Tarihi Elmacı Pazarı`nda Ramazan hareketliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber bereketli günler geçirdiklerini belirten Gaziantep Elmacı Pazarı esnafı, alışverişte hareketliliğinin başladığını belirttiler.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla pazarda bir hareketliliğin başladığını belirten esnaf, Ramazan`ın rahmet ve bereketiyle geldiğini ve önümüzdeki günlerde daha hareketli günlerin başlamasını beklediklerini dile getirdiler.

Ramazan ayı olması münasebetiyle hurma ve şire türlerine daha çok talep olduğunu belirten Elmacı Pazarı esnafından Mehmet Kasapbaşı, “Ramazan ayı için şu anda bir hazırlık var. Hurma satışlarımız başladı. Hurmanın yanında komposto yapılan kuru üzüm, erik ve kayısı gibi çeşit türler talep ediliyor.” dedi.

Kasapbaşı, Ramazan ayının rahmet ve bereketiyle geldiğini ifade ederek, “ Ramazan ayının her türlü maneviyatı var. Bu maneviyatla bizim işlerimizin de bereketi artıyor. Ramazan ayı yaz aylarına da denk gelse kış aylarına da denk gelse bereketin ve rahmetin bol olduğu bir aydır.” ifadelerini kullandı.

Helva ve tahin satıcısı olan Ali Kıratlı isimli esnaf; tahin, helva ve pekmez satışlarıyla Ramazan alış verişinin başladığını belirterek, “Şu an işlerimizde bir hareketlilik var. Tahin ve helva Ramazan ayının vazgeçilmez ürünleridir. Şu anda bu ürünlerimize bir talep var. Bazı müşterilerimiz bilinçli olduğu için alış verişini son günler yoğun olduğundan dolayı şimdiden yapıyor. Tahin ve pekmez insanı tok tutar. Bu anlamda Ramazan ayında havalar sıcak olsa da tercih ediliyor.” diye konuştu.

Bu yıl Ramazan ayının okulların tatiline denk gelmesinin pazar esnafı olarak kendilerini daha çok sevindirdiğini dile getiren Turan Efendioğlu da “Pazarımızda Ramazan hazırlıkları var. Okullar kapandıktan sonra bu hareketlilik daha da artar. Biz de bundan dolayı şire türü hazırlıklarımıza başladık. Birkaç çeşit hurma getirdik. İnşallah işlerimizin iyi olmasını bekliyoruz. Şire türlerinin yanında kurutmalıklar da talep görüyor. Yine fıstık çeşitleri getirdik. Ramazan ayının gelmesini bekliyoruz.” dedi.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte pazarda bir canlılığın oluştuğunu belirten Ahmet Dal isimli esnafı ise Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber bir hareketliliğin başladığını, şu an yerli ve yabancı turistlerin geldiğini ve Ramazan ayı geldiğinde yerli turistlerin biraz azalacağını belirtti.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir